Új üzemeltetőre vár Kaposvár egyik legrégebben működő étterme

2023. 01. 12., Csütörtök, 12:30

Új üzemeltetőre vár Kaposvár egyik legrégebben működő étterme

2023-ra igen kevés Kaposvár környéki étterem mondhatja el magáról, hogy már az előző század közepétől híre volt, a Cukorgyár közben található ÉDOSZ Kisvendéglő viszont ezek közé tartozik. Az évtizedek alatt rengetegen megfordultak itt bálok, esküvők és egyéb vidám rendezvények során, biztosan köztetek is vannak, akiknek kedves emléke fűződik hozzá és a mai napig kedvelt étterme. Mégis, jelenleg új üzemeltetőt keres a város egyik legrégebbi étterme.

Az épület, melynek az étterem is része, már az első világháború előtt állt, itt kapott helyet előbb a cukorgyárhoz tartozó ÉDOSZ Művelődési Ház, majd az 1900-es évek második felétől az ÉDOSZ Kisvendéglő. A vendéglő a szocialista rendszer alatt élte fénykorát, de mindmáig kedvelt menüzős hely és rendezvényhelyszín.   

Az 1700 négyzetméteres ingatlant, mai nevén a Vállalkozók Házát – melynek az Angus Music Club, egy trafik, egy ABC, egy presszó és az ÉDOSZ Kisvendéglő és Rendezvényház is részét képezi - jelenlegi tulajdonosai 2000-ben vásárolták meg. 2010-től kezdődött az egész épületet érintő, teljes felújítás a 2012-es átadásig, ekkor keresztelték Vállalkozók Háza Inkubátorházra, melyben oktatási központ, irodák, műhelyek és konferenciatermek is helyet kaptak. Az étterem lehetőségeinek bővítéséhez 2012-től egy 200 négyzetméteres bálterem is épült.

Az ÉDOSZ Kisvendéglő és Rendezvényház étterem része 2017-ben nyerte el most ismert modern, mégis barátságos formáját, mi is ekkor jártunk náluk és teszteltük a konyhájukat:

A jelenlegi üzemeltető a kedvező rezsiköltségek ellenére profilt szeretne váltani, így csak március végéig marad, a tulajdonos azonban szeretné, ha továbbra is működne a sok remek lehetőséggel rendelkező, 60-70 fő kiszolgálására alkalmas étterem, ezért új bérlőt keres.

A jelenlegi helyzet szerint tehát az étterem a teljes meglévő eszközállománnyal új gazdára vár 2023 tavaszától, érdeklődni a +36/70-458-3361 számon van lehetőség.

Ha vannak fotóitok a vendéglőről a régi szép időkből, szívesen látjuk őket kommentben!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: