KÖRBEESSZÜK A VÁROST: Édosz Kisvendéglő

2017. 08. 23., szerda, 10:01

KÖRBEESSZÜK A VÁROST: Édosz Kisvendéglő

Már az idejét sem tudjuk mikor vetettük be magazinunk gasztrokommandóját, pedig hát ez a szegmens az utóbbi időben megállíthatatlanul dübörög Kaposváron. A város menüs helyeit bemutató sorozatunk legfrissebb részének apropóját egy régi-új hely, az Édosz Kisvendéglő és Rendezvényház szolgáltatta, melyről annyit és olyan sok jót hallottunk, hogy muszáj volt meglátogatnunk.

A külcsínt illető elvárásainkkal nem is lőhettük volna jobban mellé, a retro érzés helyett a teljesen felújított Vállakozók Háza fogadott minket a Cukorgyár köz 8.-ban. A vendéglő belső terének - csakúgy mint az egész épületnek - modern iroda hangulata van, de nem rossz értelemben, igazán barátságos.

Modern, de mégis barátságos hangulat

Naponta 2 féle alap és 4 extra menüből választhatunk. Az alap menük közül az "A" inkább a hagyományos konyhát követi, míg a "B" a belvárosi éttermek modernebb választékára hajaz, így mindenki talál kedvére valót.

Első körben vizsgáljuk meg a levest, mely magyarosan, karalábéból készült az étlap szerint. Modern tányérban érkezik, a minőségi belevalóknak köszönhetően szép sárga, és ez a képen ugyan nem látszik, de eláruljuk hogy tartalmas is, még kis tésztakockákkal is megküldték. Én magam nem rajongok a karalábé levesért, de ez ízre és adagra is megvett. 

 

Az élénksárga szín sokat elárul...

Szandi választása papírforma szerint a Caesar salátára esett, mely pirított csirkével és baguette-el érkezett. A tál gusztusos, frissek az apróra vágott zöldségek, de amitől igazán feledhetetlenné válik, az a szósz. A csirke kellemesen fűszeres és bár a pirított baguette egy kissé száraz, alig rontja az összélményt. 

 

Ugye milyen guszta? Caesar saláta  pirított csirkével - 890 Ft

Jómagam a választék férfias felét választottam, sertéssültet pékné módra. Az adag jó, a hús omlós, a krumplival és a plusz szafttal pedig olyan, ahogy a brassóit szeretem otthon, igazi telitalálat!

 

Sertéssült pékné módra - 790 Ft

Dávidunk egy extra menüt rendelt - grillezett sajtot áfonyával, sült burgonyával. Ez az a tétel amiről azt szoktam mondani hogy csak elrontani lehet, de itt minden rendben volt - a krumpli állaga tökéletes, vagányul ropog és a sajtot is sikerült nem elégetve grillezni.

 

Grillezett camambert áfonyával, sült burgonyával - 1090 Ft

Az ebédet egy palacsinta duóval tetőztük be, méghozzá csokissal és túróssal. Már a helykímélő tálalás is megért egy jó pontot, de a töltelékekkel is meg voltunk elégedve. Hála a szakácsnak nem találkoztunk a Balatonon megszokott gejl ízekkel, éreztünk viszont kellemes rumos beütést a csokisban és enyhe citromízt a túrósban, pipa.

 

Így kell okosan tálalni

Mind a hellyel, mind az ízekkel, mind a mennyiséggel meg voltunk elégedve, a kiszolgálás pedig gyors és kedves volt. Ha ehhez hozzávesszük, hogy 790- és 890 Ft-ba kerülnek az alapmenük, még azt sem tartjuk túlzásnak, hogy sokan választják majd a jövőben annak ellenére, hogy kissé kiesik a belvárosból.

 

További étel-ital tesztjeinket ITT találjátok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: