2022. 11. 29., kedd, 14:55

Kenyérlángos, spirálkrumpli, forralt borok ésatöbbi - Kaposvári advent vásármustra

November 27-én kigyúlt az első adventi gyertya a kaposvári Kossuth téren, és kezdetét vette a karácsonyi vásár, melynek látogatása tökéletes az ünnepre hangolódáshoz. Nemcsak az árusok által kínált portékák, de az évről-évre változatosabb inni-és ennivalók miatt is megéri körbejárni a bódékat. Mutatjuk mi és mennyibe kerül idén!

 

Míg a vásár Fő utcára eső részén inkább a kézműves standok vannak túlsúlyban, a Kossuth tér bódéi az ünnepek hagyományos élvezeteinek hódoltatnak. A megszokott helyi kínálat - pecsenyék, kürtőskalács, kenyérlángos, raclette, édességek -, idén is kiegészült pár újdonsággal, mint a lángos vagy a minőségibb street foodok. Helyi különlegességekre ne számítsatok, de ha lenéztek valamelyik este - akár családostól -, biztosan mindegyőtök talál majd a kedvérevalót, hiszen a gyerekeknek szánt édességekből, és a forró italokból is rendkívül széles a választék.  

Adventi lázban égett a város, így festett a Kossuth tér a ti szemetekkel - Instagram válogatás

Adventi lázban égett a város, így festett a Kossuth tér a ti szemetekkel - Instagram válogatás

Rengetegen voltak kíváncsiak a vasárnapi ünnepélyes gyertyagyújtásra a Kossuth téren, hogy elsőként pillanthassák meg milyen gyönyörű lett idén a belváros. A közösségi oldalakat ellepték a jobbnál jobb adventi képek, gyerkőcök, barátok, párok élvezték együtt az első adventi vasárnapot Kaposváron....


 

Az illatok már messziről hívogatnak az ünnepi időszak egyik kedvenc nassolnivalójához, a kürtőskalácshoz, mely két helyen is kapható különböző ízesítésekben, 1.000 Ft-os áron. 

 

 

Ha csak ropogtatnátok valamit két ital között, a gyerekek és felnőttek körében egyaránt népszerű spirál krumpli lehet gazdaságos választás, melyet két helyen is frissen sütnek, 700 Ft-ért.

 

 

Több helyen is árulnak mini fánkokat, palacsintákat, megcélozva az édesszájúakat, és persze olyan street food klasszikusokba is belebotlani, mint a hot-dog, utóbbiért 750-900 Ft-ot kérnek el.

 

 

Idén végre helyet követelt magának a magyar street food klasszikusok Ferrarija, a lángos is, melyet nagyjából a balatoni árakon tehettek magatokévá.

 

Üde színfolt az idei felhozatalban a Trattoria la Prima "hüttéje", ahol a bográcsból kimért borok és német csapolt sörök mellett minőségi utcaételeket kínálnak, a teraszra kihelyezett könyöklőknél pedig hőgombák alatt melegedhettek.

 

A forró csoki rajongók az elmúlt években is el voltak kényeztetve, most pedig már egy szavuk sem lehet, a ForrócsokiZoo kifejezetten erre specializálódott több mint 12 féle ízzel. 

 

Kaposvári advent - Vastag Csaba és Rost Andrea is érkezik

Kaposvári advent - Vastag Csaba és Rost Andrea is érkezik

Közzétették a részletes programokat, így mutatjuk, mire lehet számítani a szokásos vásáron kívül a városban az adventi időszakban.

Felsorolni is nehéz lenne hányféle forralt bort kínálnak ezévben, mivel majd minden második standnál kínálják különböző minőségben, 350 Ft-tól 800 Ft-ig, így rátok marad a meózás, írjátok meg kommentben, hogy nektek melyik stand a favorit!

 

 

A Kossuth téren találjátok a pecsenyés bódét, itt 600 Ft / 10 dkg áron kínálják a házi készítésű hurka, 850 Ft / dkg-ért a pecsenyéket és a panírozott termékeket.

 

 

És persze idén is megtalálható sokunk kedvence, a helyben, kemencében sült kenyérlángos, feltéttől függően 2.000-3.000 Ft-ért.   

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: