2022. 11. 18., péntek, 11:01

Két friss Darwin-díjas eset Amerikából, mindenki szűrje le maga a tanulságokat

A díj onnan kapta a nevét, hogy ezek az emberek, Charles Darwin természetes kiválasztódásról szóló híres elmélete értelmében, „szívességet tesznek” az emberiségnek azzal, hogy nem örökítik tovább ostobaságukat utódaikra. Az utóbbi napokban két olyan eset is történt Amerikában, melyek áldozatai - bármennyire is szomorú a haláluk - kiérdemelnék a kitüntetést.

Jó bulinak tűnt menet közben egy teherautó platóján táncolni

Elképesztő eset történt a texasi Houstonban. Egy 25 éves férfi úgy gondolta, jó muri lenne egy főúton közlekedő teherautó tetejére felmászni és táncot lejteni. A mellette elhaladó sofőrök alig hittek a szemüknek, amikor meglátták a több tonnás jármű tetején táncoló, igencsak vidám fiatalt, de mindenkinek hamar arcára fagyott a mosoly.

Meg is van az idei első Darwin-díjas - Bliccelni akart, kitörte a nyakát - VIDEÓ

Meg is van az idei első Darwin-díjas - Bliccelni akart, kitörte a nyakát - VIDEÓ

Meghalt egy 28 éves férfi január másodikán New Yorkban, mikor bliccelni próbált az egyik metrómegállóban.

A férfi ugyanis nem vette észre, hogy egy felüljáróhoz közelít a jármű, elsőre még megúszta a becsapódást, ám másodszorra már nem volt akkora szerencséje, ez pedig az életébe került

A férfi hatalmas erővel csapódott neki a felüljárónak, majd teste a zuhant. Életéért napokig küzdöttek, de végül a kórházban elhunyt.

Buli után bemászott egy szemetesbe, összezúzta a kukásautó

Meghalt egy 19 éves fiatal az Egyesült Államokban, miután bemászott egy szemetesbe és a szemétszállító autó halálra zúzta. Az áldozat maradványait az újrahasznosító telepen találták meg, a nyomozók a tetoválásai alapján azonosították a férfit.

Az áldozat egy rokonánál volt látogatóban, eltűnését is ő jelentette a kutztowni rendőrségen. A család utoljára szombat hajnalban látta a fiatalt, miután távozott egy buliról.

 

A rendőrség elmondta, hogy egy térfigyelő kamera rögzítette, amint Bischoff bemászik az utcán egy kukába - ahol valószínűleg elaludt -, aminek a tartalmát néhány órával később egy szemétszállító vitte el és tömörítette össze.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: