2022. 10. 05., Szerda, 11:29

Új helyre költözött a Móka-vár, alig egy hónapjuk volt a gyerekekkel elhagyni a Kapos irodaházát

Szeptember elején írtunk róla, hogy az Ady Endre utcai irodaház októbertől teljes lezárásra kerül a növekvő energiaárak miatt, és emiatt öt bérlőnek mondták fel a szerződését.

Ezek között volt a kisgyermekes családok körében jól ismert Móka-vár is, Béres Erika gyermekfejlesztő programjaival. Erika több száz kicsivel foglalkozik napról napra, kisebb csoportokban látogatják rendszeresen szüleikkel a fejlesztő óráit. 

A foglalkozásoknak mindeddig az Ady Endre utcai Kapos irodaház adott otthont, így bérleti szerződések szeptember eleji felmondása őket is érintette. Gondolhatjuk, hogy mit élt át Erika mikor kiderült, a hónap végéig el kell hagynia a teljesen berendezett, felszerelt és gyerekek által már megszokott helységet, és pillanatok alatt kell találnia egy alkalmas helységet.

Szerencsére a város és a szülők is a segítségére siettek, így sikerült találni a Füredi utca 45-47. földszintjén új helyszínt, melyet a szülők segítségével rendesen kitakarítottak, átalakítottak és kicsinosítottak, hogy októbertől már itt fogadhassa a gyerekeket.

Rengeteg munkánk van benne, de közösen sikerült. Sok szülő jött segíteni, ablakot pucoltunk, lámpákat takarítottunk, pakoltunk, berendeztünk. Szerencsére úgy tűnik jól sikerült, a gyerekek és a szülők is szeretik, jobb itt az elrendezés, úgyhogy most már megnyugodhattunk - mondta Erika.

A város részéről Pintér Rómeó alpolgármester sietett a segítségükre:

Mikor Erika megkeresett minket, hogy felmondták a szerződésüket az irodaházban eszembe jutott, hogy a városnak van egy ingatlana a Füredi úton amely nemrég ürült ki, ráadásul a paramétereit tekintve tökéletes is volna erre a célra. Innentől fogva mindent megtettünk, hogy a lehető leggyorsabban otthonra leljenek itt a gyerekek, és boldogok vagyunk, hogy ezzel is hozzájárulhattunk Erika foglalkozásaihoz.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: