2022. 10. 02., Vasárnap, 18:54

Az első napon összeomlott a népszámlálás online felülete, de már megy

Mindenki megnyugodhat, most már meg tudja magát számláltatni online. Aki szombaton próbálkozott, nem volt nagy szerencséje.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, október elsején, azaz most szombaton indult a nagy népszámlálás. Vagyis indult volna, hogyha nem omlott volna össze az online rendszer már az első napon. Aki úgy döntött, hogy szombaton interneten tölti ki a kérdőívet, ő elég könnyen lyukra futhatott, ugyanis a nagy terhelés miatt a rendszer nem engedte őt belépni.

Aki bújt, aki nem, szombaton indul a népszámlálás

Aki bújt, aki nem, szombaton indul a népszámlálás

11 év után ismét népszámlálás lesz az országban, ez elől azonban nem érdemes elmenekülni, ugyanis kötelező a részvétel. Mutatjuk a részleteket és hogy mire érdemes odafigyelni.

Az információk szerint estére már egy robothang fogadta a népszámlálás zöld számán érkező telefonokat, és ott be is mondta, hogy a nagy érdeklődés miatt a népszámlálás online rendszere összeomlott. A kezdeti nehézségek után aztán megoldódott a probléma, és most már zökkenőmentesen ki tudjuk tölteni a kérdőívet.

Ahogyan írtuk, október 1. és 16. között önállóan online lehet kitölteni a kérdőíveket. Október 17. és november 20. között számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyek október 16-ig nem töltötték ki online a kérdőívet. November 21. és 28. között pedig a település jegyzőjénél tehetnek ennek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek azok, akik november 20-ig ezt nem tették meg.

Volt, aki már kitöltötte?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: