2022. 07. 01., Péntek, 09:55

A nagyatádi kórház fotocellás ajtaját áttörve akart elmenekülni a szökött rab - VIDEÓ

Spoiler: Nem jött össze neki.

A 38 éves férfit a nagyatádi rendőrök vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt 2022 márciusában őrizetbe vették, majd a fogdába történő befogadáshoz szükséges orvosi vizsgálatok elvégzése érdekében a nagyatádi kórházba előállították.

Itt a vizsgálatok idejére róla a bilincset – orvosi kérésre – levették. Ezt követően

az egyik rendőr újra meg akarta bilincselni a vádlottat, aki azonban az együttműködés helyett inkább a kijárat felé futott. Mivel a kijáratnál található fotocellás ajtó ekkor éppen csukott állapotban volt, és a rendőrök is a nyomában voltak, a vádlott nem várta meg az automata ajtó nyílását, hanem azon kitörve akart tovább menekülni

Az ajtó azonban nem tört ki teljesen, így a rendőrök utolérték és elfogták a vádlottat, aki az ajtó megrongálásával – mivel az működésképtelenné vált – több mint hatszázezer forint kárt is okozott.  

A Nagyatádi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság egyúttal kötelezze a vádlottat az általa okozott kár megtérítésére is.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: