A Slosh Education Institute tudósai egy alkoholos szőlőfajtát fejlesztettek ki génmódosítási technológia segítségével.
Akárhogyan állunk a génmanipuláció tényéhez, azért amellett nem mehetünk el, hogy ennek köszönhetően milyen érdekes dolgokat tudnak megalkotni a tudósok. A Slosh Education Institute tudósai olyan szőlőfajtát fejlesztettek ki, amely csúcsérettségi idején 7-10 százalékos alkoholtartalommal rendelkezik.
Antonio Inebriado, a projekt vezetője elmondta a FoodBevnek, hogy a szőlő turmixokban, sós ételekben és snackként is fogyasztható, bár a csapatuk még sok más fogyasztási formával kísérletezik kutatása során. Inebriado arra biztatta a szkeptikusokat, hogy próbálják ki a szőlőt, mielőtt elhamarkodott következtetéseket vonnának le a fejlesztéssel kapcsolatban.
A szőlő várhatóan 2023-ban kerül kereskedelmi forgalomba.