2022. 02. 18., Péntek, 09:40

Ezzel a módszerrel akarták ellopni a fullra pakolt bevásárlókocsit a kaposvári Tescoból - VIDEÓ

Két nő egy új vásárlási módszer kihasználásával több mint 150.000 forint értékben akart különböző termékeket ellopni egy kaposvári hipermarketből.

Bár a bejáratnál átvett kézi szkennerrel valamennyi termék vonalkódját be kellett volna olvasniuk, a 22 és 32 éves szarka a kosárban lévő 202 db termék közül csak néhányat szkennelt be. Így 137.814 forint helyett az önkiszolgáló kasszánál csupán 12.512 forintot kívántak fizetni.

A sunyiságot észlelő áruházi dolgozó valamennyi termék tételes kifizetésére szólította fel a nőket, akik azonban a színültig pakolt bevásárlókocsit egy normál kasszához tolták, és ott is megkíséreltek a kézi szkenner használatával fizetni. Amikor látták, hogy tervük nem járt sikerrel, valamennyi árut hátrahagyva, sietősen távoztak

A két nő ugyanezzel a módszerrel egy másik alkalommal összesen 29.141 forint értékű termék kifizetése nélkül akarta elhagyni az áruházat, azonban ekkor is vásárlói ellenőrzésre szólították fel őket.

Ugyan az áruház dolgozói az ellopni kívánt termékeket mindkét alkalommal visszavették a vádlottaktól, a hűtési lánc megszakítása miatt 52.527 forint értékű terméket selejtezni kellett

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottakkal szemben közérdekű munka kiszabását indítványozta, egyúttal indítványt tett arra is, hogy a bíróság kötelezze az elkövetőket a bűncselekménnyel okozott kár megtérítésére.  

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: