2022. 02. 15., Kedd, 10:55

5 undorító étel vagy ital, amit emberek tényleg fogyasztanak

via

Az undorító egy elég relatív fogalom, hiszen rengeteg olyan étel létezik, amelyet ezzel a kifejezéssel illetünk, más kultúrákban viszont ínyencségnek számít, ezekhez pedig különböző magyarázatok is tartoznak. Figyelem! Felfordulhat a gyomrotok!

Casu Marzu

A casu marzut szó szerint rohadt sajtként fordíthatnánk le. A szardíniai specialitást juhtejből készítik, amelybe rovarlárvákat tesznek annak érdekében, hogy elősegítsék az erjedési folyamatot. Ennek eredménye, hogy a sajt meglágyul és némi folyadék is szivárog belőle.

Egérbor

Ezt a különlegességet Kínában és Koreában fogyasztják, általában kétnapos, élő egerekre öntenek rizsbort, ezt pedig nagyjából egy évig erjesztik. Úgy gondolják, hogy különösen hatékony gyógyszer az asztma, valamint a májbetegséget kezelésére, az íze pedig a benzinére hasonlít. A bor megivása után az egereket is megeszik.

Szűz fiú tojások

Nem szó szerint. Szintén Kínában készítik az ételt, ami pontosan vizeletben főtt tojás, de nem mindegy milyen vizeletben. A Dongyang városából eredő étel különlegessége, hogy kisfiúk vizeletében áztatják, majd főzik meg a tojásokat. A kulcsfontosságú összetevőt általános iskolák mosdóiból szerzik meg, a hagyomány szerint pedig az a legjobb, ha 10 év alattiaktól szerzik be. Nincs pontos magyarázat arra, hogy miért kell fiúvizeletnek lennie, csupán így tartja a hagyomány.

Gyümölcsdenevér

A sült gyümölcsdenevér alacsony zsírtartalma és magas fehérjetartalma miatt gyakori táplálékforrás a Csendes-óceán partvidékén és Ázsiában, beleértve Indonéziát, Thaiföldet, Vietnamot és Guamot. Számos módon elkészítik, zöld chilivel főzve vagy egészben rántva. A The Oxford Companion to Food 1999-es verziója azt állítja, hogy a gyümölcsdenevérek íze hasonló a csirkéhez, és „tiszta állatok, amelyek kizárólag gyümölcsön élnek”. Elvileg főzés közben borzasztó szagot áraszt magából, amit sörrel vagy fokhagymával szoktak csökkenteni.

Gomutra

Egyszerű palackba zárt tehén vizelet. A tehénvizeletet Indiában , Mianmarban és Nigériában használják gyógyszerként. 2020-ban egy hindu csoport még egy bulit is tartott, ahol az említett italt fogyasztották, hogy kivédjék a koronavírust. A hinduk azt állítják, hogy a folyadék különleges gyógyital, főleg, ha azt vemhez tehéntől szerzik be.

Nem szívesen kóstolnánk meg egyiket sem.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: