2021. 12. 03., Péntek, 10:49

Kiépítette a Telekom a hálózatot, jöhet az 5G Kaposváron

Nem véletlenül találkozhattatok az elmúlt hetekben a szokottnál több Telekomos szakival. Mármint az üzleteiken kívül.

Az elmúlt időszakban magunk is észrevettük, hogy valamivel gyakrabban futunk bele a telekommunikációs vállalat szervízautóiba, és bizony már szárnyra kélt az is, hogy bizony az 5G hálózat kiépítése zajlik városunkban. Az 5. generációs mobilhálózat ugyan nem fogja kiváltani a 4G-t, ám a kompatibilis eszközök ezzel tízszer gyorsabb letöltési sebességre képesek, a válaszidő feleződik valamint maga a kiépített hálózat is jobban terhelhető, így nagyobb sávszélesség áll rendelkezésre. Mindezen előnyöket viszont a Telekomosok eddig csak az ország néhány pontján élvezhették, mint például Budapesten, Debrecenben, Szegeden vagy épp a Balaton bizonyos részein.

Az köztudott volt, hogy a szolgáltató komolyan dolgozik a hálózat minél szélesebb kiépítésén, így nem volt ördögtől való ábránd, hogy Kaposváron is ennek telepítése zajlik. A biztos válaszért megkerestük a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatóságát, akik elismerték, hogy valóban nagyobb lett munkatársaik jelenléte a térségben, ám leginkább a 4G hálózat működésén javítottak és bővítették hálózati kapacitásaikat, valamint felkészítették eszközeiket az 5G technológia kiszolgálására:

Elsősorban a már széles körben elterjedt 4G hálózat hatékony működésén javítottunk, és ahol szükség volt, bővítettük a hálózati kapacitásainkat. Az is igaz, hogy a telepített rádiós eszközök már fel vannak készítve az 5G technológia kiszolgálására. Maga az 5G szolgáltatás indulása számos egyéb feltételektől függ, sajnos jelenleg nem áll módunkban egy hivatalos dátumot kommunikálni Kaposvár vonatkozásában.

Pontos dátum tehát még nincs de már minden készen áll, így nem lennénk meglepve, ha a következő hónapokban már találkoznánk eszközeinken az 5G felirattal Kaposváron is.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: