2021. 10. 27., szerda, 11:00

5 híres sorozat, amelyek elkészítését többször visszautasították, mégis kasszasiker lett

Akik visszautasították az alábbi sorozatokat most valószínűleg a sarokban sírdogálnak, hiszen annyira híresek lettek és olyan bevételeket hoztak, aminek tudatában senki, még csak véletlenül sem mondana nemet rájuk.

The Walking Dead

Tekintettel arra, hogy a The Walking Dead egy sikeres képregényen alapult, illetve a zombis sztorikra ugranak az emberek, elég meglepő, hogy bárki is visszautasítaná. Frank Darabont a sorozat rendezője ezzel szemben többször is falakba ütközött, ugyanis számos csatorna tartotta túl brutálisnak ahhoz, hogy tévében szerepelhessen. A sorozatot elutasította az NBC, a TNT és az FX is, majd az AMC kockáztatta meg gyártását. És milyen jól tették.

 

 

Breaking Bad

Mindenki ismeri Walter White sztoriját? Egy tanár drogokat árul, hogy pénzt kereshessen családjának mielőtt rákban meghalna. A karaktert alakító Bryan Craston négy Emmy-díjat nyert munkájával, a sorozat pedig kétszer nyerte el a legjobb dráma díját. Vince Gilligan, a Breaking Bad írója és rendezője elsőként az HBO-nak küldte el munkáját, akik elutasították arra hivatkozva, hogy már túl sok antihős műsoruk van. Később az AMC vette át a műsort, ami elég hamar lett az egyik legelismertebb dráma.

 

Stranger Things

Összesen tizenöt hálózat passzolta el a sorozatot, köztünk az NBC, a CBS és a Fox is mire megérkezett a Netflixhez és az egyik legnagyobb sikerű sorozata lett. A visszautasító csatornák úgy vélték, hogy a nézőket nem fogja érdekelni egy ilyen koncepció és nem tartja fent elég sokáig az érdeklődésüket. Nagy hiba volt.

 


Squid Game

Mostanra talán már mindenki látta a sorozatot, hiszen másról sem szól a média, mint erről, aki pedig még nem nézte volna meg, annak ismét javasoljuk, hogy üljön le a Netflix elé, mert egészen biztosan beszippantja a történet. A sztorit a Netflix dolgozta fel, ezzel pedig megalkották a valaha volt legnézettebb sorozatukat. A Squid Game alkotója, Hwang Dong-hyuk több mint tíz éve állt elő a műsor ötletével, egyszer viszont abba kellet hagynia a forgatókönyv megírását megélhetése érdekében, amikor eladta laptopját. Akkoriban a potenciális befektetők úgy gondolták túl brutális és hihetetlen a sztori, a Netflix viszont másképp látta ezt.

 

Money Heist

A spanyol krimi-dráma 2017 egyik legnézettebb nem angol nyelvű sorozata volt, ennek ellenére volt, aki visszautasította az ötletet. 2015-ben a spanyol Antena 3 nevű csatorna ugyan megpróbálkozott a La Casa de Papel megalkotásával, azonban a kezdeti epizódok után a nézettség olyannyira drasztikusan csökkent, hogy a műsor teljes kudarcba fulladt. Nem annyira furcsa ez, hiszen ennek az adásnak is az volt az egyik buktatója, hogy heti egy részt sugároztak, azok pedig tele voltak reklámokkal. A Netflix viszont felfigyelt a sorozatra, a többi pedig már történelem.

 

Neked melyik hiányzott volna a legjobban közülük?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: