2021. 10. 25., Hétfő, 09:05

Fűvel bizniszeltek a gyerekkori barátok Kaposvár és Nagyatád környékén - Közel egymilliót dílerkedtek össze

Egy 29 éves és egy 30 éves férfi marihuánával kereskedett Nagyatád és Kaposvár környékén, egyikük termesztette is a füvet. Az ügyészség most tett büntetési indítványt a Kaposvári Járásbíróság felé.

A 29 éves nagyatádi férfi 2020 év őszén kezdett el kábítószerrel kereskedni. A vásárlói között volt a vele gyerekkoruk óta baráti viszonyban lévő 30 éves vádlott is, aki azért vett rendszeresen nagyobb mennyiségű marihuánát, hogy azzal maga is kereskedjen.

Saját maga is termesztette a füvet

A fiatalabb férfi emellett a lakóházának galériává alakított padlásán virágcserepekben, egy e célra kialakított gyöngyvászon sátorban termesztette is a kannabiszt úgy, hogy a növekedéshez szükséges körülményeket mesterséges fénnyel, illetve szellőzőrendszerrel biztosította.

Iskola mellett is osztotta

Az idősebb a vádlott a fogyasztóival telefonon vagy személyesen tartotta a kapcsolatot, akiknek a megrendelt kábítószert előre egyeztetett helyszínen, kiporciózva adta át, és ennek során előfordult olyan is, hogy az egyik fogyasztójának egy oktatási intézmény parkolójában értékesítette a marihuánát.

Közel egymilliót dílerkedtek össze

A vádlottakon a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói végül 2020 decemberében ütöttek rajta, a fiatalabb vádlottnál ekkor kábítószer-kereskedelemhez és termesztéshez használatos anyagokat, valamint öt tő kannabisz növényt, míg társa gépkocsijában több mint 40 gramm kábítószert foglaltak le. A két férfi a kábítószer-kereskedéssel 900.000 forintot meghaladó jövedelemre tett szert.

Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt velük szemben.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: