2021. 10. 13., szerda, 11:12

Felejtsd el a kajásdobozokat, Kaposváron is egyre csak bővül a Rakun dobozközösség

Jó látni, hogy városunk egyre gyakrabban kerül fel a zöld és fenntartható projektek térképére, ahogy történt az a Munch, most pedig a Rakun esetében is.

A Rakun Dobozközösség az ételszállítás egyik legnagyobb problémájára, a töménytelen mennyiségű hulladékra, valamint a kényelmetlenségekre kínál megoldást, hiszen míg régen nyugodtan vihettük a mama ételhordóját a legtöbb vendéglátóegységbe, a mai szabályozások miatt ez már sajnos nagyon nem így van. Maradtak az egyszer használatos műanyag, jobb esetben valamivel környezetkímélőbb, mégis végül a szeméthegyeket bővítő dobozok.

 

A Rakun viszont kidolgozott egy rendszert, mely megoldást nyújt a dobozproblémára. A közösséghez csatlakozó, applikációt letöltő és az alig 500 forintos havidíjat befizető felhasználók korlátlan alkalommal használhatják a tartós acéldobozokat, melyek segítségével hulladékmentesen vihetik haza a rendszerhez csatlakozott vendéglátóhelyekről a finomságokat. A következő alkalommal pedig az otthon elmosott dobozt csak vinnünk kell magunkkal, melyet egy helyileg, az előírások szerint elmosottra cserélnek, majd töltenek meg. Egyszerű igaz?

A Rakun növekedéséből következtetve a rendszer zökkenőmentesen és jól működik, nem is csoda, ha gyorsan megjelent a fővároson kívül már több nagyvárosban is, így Szegeden, Nyíregyházán, Miskolcon, Győrben, de Pécsen sőt, Kaposváron is. 

Bizony, itthon is kipróbálhatjuk a Rakun megoldását igaz, egyelőre mindössze négy egység csatlakozott a szolgáltatáshoz - a Krispy Fried Chicken, a Paradiso, a Két Testvér Pizzéria és a Cser Vendéglő, de ha nagyobb népszerűségnek örvend majd a ez a környezetkímélő megoldás nem csodálkoznánk, ha gyorsan elterjedne a többi egységben is.

 

 

Ti kipróbáljátok? ITT tudtok utánaolvasni.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: