2021. 10. 04., Hétfő, 10:37

Tudományosan vizsgálták melyek a legfélelmetesebb horrorfilmek, mutatjuk a listát

via

Van-e a horrorfilmeknek királya? Ha pedig van akkor mi alapján döntjük el? Az új horroroknál sokszor felmerül, hogy bezzeg régen jobbakat csináltak. Mi lettünk ellenállóbak ahogy felnőttünk esetleg már nem tudnak újat nyújtani az ijesztő filmek, és csak a jumpscare a fő vonal? 

Megvan, amikor majd kiugrik a szíved a helyéről egy horrorfilm láttán? Na, pont eszerint indított kutatást a Science of Scare akik egy kísérlet alapján keresik azokat a filmeket, amik leginkább felkavarják a közönséget.

A kutatást idén már 250 ember részvételével végezték el, akiknek maratonban 40 horrorfilmet kellett végignézniük. A filmeket a Reddit kritikái alapján választották ki, egy TOP 30-as lista és további 10 gyakran említett film alapján. A lista után pulzusmérőkkel látták el a vizsgált alanyokat egy erre kialakított sikítószobában, a vizsgálat alatt pedig folyamatos orvosi felügyelet mellett nézték a filmeket. Egy átlagos ember nyugalmi pulzusszáma 64, ehhez viszonyították a mérési értékeket.

Mutatjuk melyek lettek a mérés alapján a legijesztőbb horrorfilmek:

  1. Az utolsó rítus (Host) – átlag pulzus: 88
  2. Sinister – átlag pulzus: 86
  3. Insidious – átlag pulzus: 85
  4. Démonok között (The Conjouring) – átlag pulzus: 84
  5. Örökség (Hereditary) – átlag pulzus: 82
  6. Terrified – átlag pulzus: 82
  7. Valami követ (It Follows) – átlag pulzus: 81
  8. Hang nélkül 2 (A Quiet Place Part 2) – átlag pulzus: 80
  9. Parajelenségek (Paranormal Activity) – átlag pulzus: 80
  10. Démonok között 2 (The Conjouring 2) – átlag pulzus: 79

Persze tudjuk, hogy vannak sokkal felkavaróbb, egy empatikus embernek szinte nézhetetlen filmek, mint A szerb film vagy Az emberi százlábú, de ezek inkább undort váltanak ki az emberből, semmint félelmet. A vizsgálatban részt vevő filmekről lista is készült, ami itt elérhető.

Szerintetek melyik a legijesztőbb horrorfilm?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: