2021. 09. 28., Kedd, 09:42

Íme a legolcsóbb és a legdrágább európai ingatlanárak

via

Magyarország a középmezőnyben.

Az Eurostat adatai szerint 2021 első negyedévében 6,1 százalékkal emelkedtek az ingatlanárak az előző év azonos időszakához képest az EU tagországaiban, az éves növekedési szint 2007 óta nem volt ennyire magas. A legnagyobb áremelkedést Luxemburgban mérték, ahol 17 százalékos, de Dániában, Litvániában, Csehországban és Hollandiában is 10 százalék felett volt az emelkedés. Magyarországon 4,6 százalék emelkedés történt.

Egy átlagos albérletért 150 ezer forintot kell fizetnünk havonta, a megvásárolni kívánt ingatlanok esetében pedig Budapesten például 850 ezer és 1 millió forint között alakulnak a négyzetméterárak. Nagyjából azonos árak vannak Horvátországban és Észtországban, ennél olcsóbbak viszont San Marino, Szerbia, Ukrajna, Románia és Görögország fővárosaiban.

A legalacsonyabb ingatlanárakat a törököknél állapították meg, ahol 242 ezer forintos négyzetméteráron lehet vásárolni. A legmagasabb árak esetében az Egyesült Királyság, Franciaország és Luxemburg a dobogós, Monacót pedig ide sem vettünk, hiszen ott olyan hihetetlen áron adják el az ingatlanokat, hogy össze sem lehet hasonlítani a többi országgal, átlagosan 26,3 millió forintos négyzetméterárakról beszélünk.

Akkor hova költözzünk?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: