2021. 07. 14., szerda, 13:31

Az egyetemvárosok közül Kaposváron a legalacsonyabbak az albérletárak

Más kérdés, hogy városunk mennyire számít egyetemvárosnak, a Duna House egy felmérésében viszont megelőlegezte nekünk ezt a címet.

A különböző egyetemvárosok között jelentős lehet a különbség, természetesen, ebben a tekintetben is a főváros a legdrágább az átlagos, havi 150.000-165.000 forintos bérleti díjakkal. Az egyetemistáknak megfelelő kisebb lakások azonban már havi 120.000 forintért is kivehetők, a külvárosi részekben pedig pár ezer forinttal még olcsóbb is lehet.

Kaposváron is elkezdtek visszaesni az albérletárak

Kaposváron is elkezdtek visszaesni az albérletárak

Míg a 2020-as év elején igencsak magasan álltak a kaposvári albérletek árai, április elejére - a jelenlegi helyzetnek betudhatóan - mélyrepülésbe kezdtek. Már találni olyan két szobás lakást a belvárosban, amit 80-90 ezer forintért adtak volna ki az év elején, míg most hozzájuthatunk akár...

Az adatok szerint a legtöbb, hallgatói élettől vibráló nagyvárosban átlagosan 100-135 ezer Ft között vannak a költségek havonta, a Duna House térképén viszont azonnal szembetűnik, hogy Kaposváron átlagosan 75.000 forintért, az országban a legolcsóbban találhatnak albérletet a fiatalok.

Forrás:Duna HouseA kiválasztott lakás bérleti díja csak egy tétel a sok közül, informálódni kell a többi kiadásról is. Ilyenek például a különböző közüzemi díjak, amelyek összege kellő információt ad a jövőbeni rezsikiadásokról, ami szintén a bérlőt terheli hónapról hónapra. 

És akkor nem szabad elfeledkezni a kaucióról sem, ami általában 1-3 havi bérleti díjat jelent, amit bérlőként még a beköltözés előtt, egy összegben kell kifizetni, az esetleges jövőbeli elmaradások, szerződésszegés pénzügyi biztosítására-mondta Benedikt Károly, a Duna House PR és elemzési vezetője.

Az már más kérdés, hogy Kaposvár mennyire számít valódi egyetemvárosnak.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: