2021. 07. 14., Szerda, 13:31

A főváros után Veszprémben a legdrágábbak az albérlet árak

via

Pár nap múlva kiderül, hogy a végzett középiskolások mely felsőoktatási intézményben folytatják tanulmányaikat, amivel elkezdődik a nagy lakásvadászat is.

A különböző egyetemvárosok között jelentős lehet a különbség, természetesen, ebben a tekintetben is a főváros a legdrágább az átlagos, havi 150.000-165.000 forintos bérleti díjakkal. Az egyetemistáknak megfelelő kisebb lakások azonban már havi 120.000 forintért is kivehetők, a külvárosi részekben pedig pár ezer forinttal még olcsóbb is lehet.

Az adatok szerint a legtöbb, hallgatói élettől vibráló nagyvárosban átlagosan 100-135 ezer Ft között vannak a költségek havonta, a Duna House térképén viszont azonnal szembetűnik, hogy Veszprémben átlagosan 135.000 forintért, vidéken a legmagasabb áron találhatnak albérletet a fiatalok.

És akkor nem szabad elfeledkezni a kaucióról sem, ami általában 1-3 havi bérleti díjat jelent, amit bérlőként még a beköltözés előtt, egy összegben kell kifizetni, az esetleges jövőbeli elmaradások, szerződésszegés pénzügyi biztosítására-mondta Benedikt Károly, a Duna House PR és elemzési vezetője.

Az már kérdéses, hogy a tanulmányi ösztöndíj mennyire tudja fedezni egy egyetemista költségeit.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: