2021. 09. 17., péntek, 10:00

Online is elérhetővé tették Magyarország új életminőség térképét

Csütörtökön bemutatták Magyarország Nemzeti Atlaszának Társadalom című új nyomtatott kötetét, annak interaktív online változatát, és ezek angol nyelvű változatait. A Kárpát-medence és szomszédságának területét mutatja be az atlasz, ezúttal a társadalom szerkezetének, a társadalmi folyamatoknak a mai állapotát és múltbeli gyökereit megjelenítve.

A kötet 12 fejezete három nagy tématerületbe sorolható: népesség, települések és életminőség. A népességi térképeken többek között olyan adatok között böngészhetünk, mint a termékenység, a házasságon kívüli élveszületések, a születéskor várható élettartam, a daganatos halálozások, az öngyilkosság, a külföldiek és külföldön születettek, a belföldi vándormozgalom, a külföldre ingázás, az elöregedés, a házasság, a válás, az együttélés, az etnikai-nyelvi és vallási megoszlás, az iskolai végzettség, a gazdasági aktivitás, a munkanélküliség, a közfoglalkoztatottak, illetve a személyi jövedelem.

A kutatókon kívül azok számára is érdekesek lehetnek a térképek, akik szeretnek adatok közt turkálni és összehasonlítgatni

A térképeket itt érhetitek el.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: