2021. 09. 15., Szerda, 11:09

6 Fox kids és Jetix rajzfilm, amiken jókat derültünk

via

Az először Fox Kids, majd Jetix néven elérhető csatorna mára már Disney Chanel néven cseng a tévében. Azt tudtuk gyerekként, hogy a legjobb mesékért vagy ide vagy a Cartoon Network-re kell kapcsolnunk, hiszen itt is voltak képernyő elé szegezős rajzfilmek. Ismét felülünk hát a nosztalgiavonatra és felidézzük itt is a legjobbakat.

Louie élete

A történetet Louie Anderson írta saját gyerekkora alapján, mikor még családjával egy Wisconsin-i kisvárosban élte mindennapjait. Édesanyja és édesapja meghatározó karakterek, hiszen míg anyukája egy tüneményes, nyugodt háziasszony, aki a a lehető legtisztességesebben akarja nevelni a gyerekeket, addig Andy, az édesapa egy heves természetű férfi, aki a második világháborúban katona volt, amit persze minden részben meg is említ... 1995-ben készült az első évad, összesen 39 részt élt meg, ez volt az a rajzfilm, ami nem azért volt vicces, mert valamelyik karakter botrányosan viselkedett, hanem mert emberközeli volt az egész, kicsit mintha a mi életünk is lett volna, emiatt pedig együtt tudtunk kacagni a karakterekkel.

Három jóbarát és Jerry

Ha nem lett volna szinkron, akkor is nevettünk volna, mert valami botrányos grafikával rendelkezett. Ezt a svéd-brit rajzfilmet 1998-ban láthattuk először, ahol Jerry az új osztálytársai közé próbál beilleszkedni, de Frank a bandavezér ezt korlátokhoz köti. Ugyan 10-11 év körül vannak a sorozatban, de viselkedésük már az idősebbeket idézi: a lányok idősebb fiúkra vágynak és vad bulikra, a fiúk már érdeklődnek az idősebb nők iránt és mindenáron járni akarnak egy elérhető lánnyal.

Emiatt sok kritika érte a rajzfilmet, ugyanis sokan úgy gondolták, nem gyerekeknek való, mondván már a főcímdal alatti képsorokon a fiúk meg akarják lesni a lányok bugyiját egy tükörrel, amíg ők ugrálóköteleznek. Néhány részben úgyszintén meg akarták lesni meztelenül a lányokat, néhol pedig nem nyíltan, de meztelenül ábrázolták a szereplőket. Egy másik epizódban meglátták, amint a tanáruk pornográf oldalakat néz az interneten, az egyik részben pedig erotikus ruházatban mutatnak egy homoszexuális férfi párt.

Andy, a vagány

Ezt a kanadai rajzfilmsorozatot 2001-ben mutatták be először, főszereplője Andy Larkin, akinek legnagyobb célja az, hogy ő legyen a „világ legnagyobb mókamestere”. Ehhez híven Andy mindig valamilyen csínytevésen törte a fejét, amivel általában le is bukott, ezért pedig megbüntették. Mindig tudtuk mit tervez, ugyanis gondolatait a megszokott grafikától eltérően fekete-fehér karikatúrában láthattuk. A sorozatból 78 részt készítettek.

Pucca

A Pucca egy dél-koreai animáció volt, ahol Pucca a fő- és címszereplő, három koreai férfi unokahúga, akik kínai stílusú éttermet vezetnek. Pucca szerelmes a nindzsa Garuba, akivel valahogyan mindig harcba keverednek, a lány pedig folyamatosan legyőzi a versenyekben. Ugyan az animáció 2000-től már létezett, Európába csak 2004-ben érkezett meg, világszerte annyira közkedvelt lett, hogy sorra gyártottak mindenféle tárgyakat a sorozatról, 2010-re például a Warner Bros. a New York-i divathéten Pucca-árukat is kiállított.

Yin Yang Yo!

A kanadai-amerikai rajzfilmsorozatot Bob Boyle készítette, akinek nevéhez köthető még a Tündéri keresztszülők is, 2006-tól készítették, ugyan csak két évadot élt meg, de 68 epizód készült. A műsor két nyúltestvérről, Yinről és Yangról szól, ehhez a testvérpárhoz egy Master Yo nevű panda került. Yo mester egy harcművész panda, aki segít Yinnek és Yangnak megtanulni a Woo Foo művészetét, ami hatalomból és varázslatból áll, így ők hárman védik meg a világot a gonosz Night Mastertől. Később kiderült, hogy a Night Master név valójában egy titulus, és több más gazember is használhatja, akinek nincs ilyen rangja, annak küzdenie kell érte.

Született kémek

Volt olyan lány csoport, aki szünetben az iskola udvarán nem azon veszekedett ki legyen Clover és melyik szünetben cserélnek szerepeket? Nálunk ez volt a módi. Mindenesetre bőven elfért egy csajos sorozat a csatornán, ezt pedig egészen 2001-től élvezhettük 5 évadon keresztül 2008-ig, ekkor állt le a sorozat, majd 2013-ban átvette a Nickelodeon az utolsó, 6. évad gyártását. 

A Született kémek három Beverly Hills-i tinédzser titkosügynök, név szerint Sam, Clover és Alex kettős életét mutatja be. Az első négy évadban a Beverly Hills-i Gimnázium tanulói, az ötödik évadban pedig a Malibu Egyetemet látogatják.

A kémek imádnak vásárolni ezalatt titokban nemzetközi szinten körözött bűnözők ellen harcolnak a főnöküktől, Jerrytől kapott kémkütyüik segítségével. Témájában emlékeztet a 70-es évek Charlie angyalaira című televíziós sorozatra, amelyben Jerry Boyle, vagy Charlie megfelelője, bár Jerry (ellentétben Charlieval) nem fél felfedni magát kémjei előtt.

Kihagytunk valamit?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: