2021. 09. 05., Vasárnap, 10:04

Mégis lehet színházba, moziba menni védettségi igazolvány nélkül?

Egymásnak ellentmondó értelmezéseket adott közre több szervezet a színházlátogatás kapcsán. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szeptember 2-i jogszabálytisztázó tájékoztatása alapján a színházlátogatás védettségi igazolványhoz kötött, azonban két napra rá az EMMI  pontosító tájékoztatást adott ki, mely szerint előre megváltott, ülőhelyre szóló jeggyel zárt helyen sincs szükség védettségi igazolványra.

Minden kulturális esemény, zenés-táncos rendezvény, falunap, egyéb rendezvény, sportrendezvény stb. rendezvénynek minősül, ezért csak védettséggel rendelkező személyeknek és a felügyeletük alatt álló 18 éven aluliaknak látogatható

 – olvasható a tájékoztatóban, ám hangsúlyozzák, hogy vannak kivételek.

„Amennyiben a kulturális eseményt az e művészet céljára rendelt helyszínen tartják meg,  előre megváltott jeggyel ülőhelyre szól, valamint a néző az előadás időtartama alatt az ülőhelyén tartózkodik, az adott kulturális eseményt kiveszi a rendezvény fogalma alól. Így ezen feltételek teljesülése esetén nem kötelező a védettség igazolása, bárki szabadon látogathatja a színházi, mozi, cirkuszi stb. előadásokat.”

Tehát a korábbi hírekkel ellentétben – amelyekre reagálva egyébként egyes színházak már tájákoztatták a nézőiket az új szabályokról -, nem csak védettségi igazolással lehet beülni a színházakba.   

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: