2021. 09. 04., szombat, 09:54

Mostantól csak védettségi igazolvánnyal lehet színházba menni

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szeptember 2-i jogszabálytisztázó tájékoztatása alapján a színházlátogatás védettségi igazolványhoz kötött. A nézőtéren maszk használata jelenleg nem kötelező.

A színházak kérik, hogy az aktuális előírásokról tájékozódjanak a látogatók is, mert az előadások a hatályos járványügyi intézkedések szerint látogathatók.  

Az Emmi kultúráért felelős államtitkára szeptember 2-án úgy beszélt a védettségi igazolvány szükségességéről a színházak igazgatóinak, mint amire eddig is szükség lett volna. A nézőtéren maszk használata jelenleg nem kötelező.

A korábban bevezetett jogszabály nem változott, viszont az értelmezése igen:

“484/2020. (XI.10.) Korm. rendelet 6. § (2a) *  A jegy megváltásával látogatható kulturális eseményen nézőként a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy vehet részt.(2b) *  A sportrendezvény, illetve a kulturális esemény szervezője, valamint a sportrendezvény, illetve a kulturális esemény helyszínének üzemeltetője vagy vezetője, illetve a szervező, az üzemeltető vagy a vezető alkalmazottja köteles annak a nézőnek a beléptetését megtagadni, valamint a belépését megakadályozni, aki a koronavírus elleni védettségét vagy az életkorát e rendeletben meghatározott módon nem igazolja.”

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: