2021. 07. 30., Péntek, 12:00

A panaszában foglaltak nem fedik a valóságot - Így reagált a kaposvári kórház a hét eleji CT-s balhéra

Talán csak a kaposvári fiatal igazságérzetén múlott édesanyja élete, akit csak egy hatalmas paláver után vittek be CT vizsgálatra - írta meg a Blikk előzőleg. A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház szokatlan módon Facebook oldalán osztotta meg válaszát a panaszlevélre minden komment nélkül: 

"A panaszában foglaltak nem fedik a valóságot, édesanyja kezelése az ellátásra vonatkozó protokollokban előírtak szerint történt. A beteg otthonába bocsájtására – állításával szemben – kizárólag abban az esetben került volna sor, ha a vizsgálati eredményei negatívak, valamint, ha a szakmailag szükséges és indokolt kezelés mellett panaszmentessé válik. A beteg megfigyelésére, a panaszainak megfelelő vizsgálatok elvégzésére – ide értve természetesen nem kizárólag a CT vizsgálatot, hanem az összes egyéb diagnosztikai vizsgálatot is –, majd az eredmények ismeretében a szükséges beavatkozásokra a szakmai szabályok előírásainak figyelembevételével került sor.

Édesanyja, és minden ellátásra kerülő beteg szerencséjére valamennyi vizsgálat, ellátás és beavatkozás a kezelőorvosok szakmai tudásán és maximális helytállásán, valamint a protokollokban, szakmai szabályokban előírtakon múlik és nem azon, hogy egyes laikus hozzátartozók – az egyébként erejüket megfeszítve dolgozókkal – „ordítanak”, „verik az asztalt”, fenyegetőznek vagy követelőznek

A hozzászólók közül többen kifogásolják az eljárást, hogy egy magánembernek szánt levelet a nagyközönség előtt is megosztott a kórház, másoknak az szúrt szemet, hogy nem került aláírás egy hivatalos levélre:

Úgy tűnik Bendegúz sem marad adós a válasszal, Facebook oldalán rendőrségi eljárás indítását lebegtette be.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: