2021. 07. 07., Szerda, 09:25

Fél év alatt 12 barkácsáruházat rámolt ki egy 42 éves nő, végül Kaposváron bukott meg

Egy 42 éves nő fél év alatt 12 barkácsáruházat rámolt ki 1,3 millió forint értékben, végül egy kaposvári áruházban kapták el.

Az első áruházból összesen ötször lopott

A vádlott 2020 októberében kezdte a bűncselekmény sorozatot, ekkor egy miskolci barkácsáruházból lopott szerszámgépet.

Később még négy alkalommal visszament ebbe az áruházba, ahonnan a kis méretű, de értékes szerszámgépekről eltávolította a lopásgátló berendezést, majd a cuccokat a táskájába rejtve fizetés nélkül távozott

Körbejárta az országot, a kaposvári biztonsági őröket azonban nem sikerült átvernie

A nő ezután két budapesti, egy kecskeméti, egy debreceni, majd egy békéscsabai barkácsáruházat vett célba, mielőtt 2021 februárjának végén Kaposvárra jött. A vádlott az első lopásnál még sikerrel járt, ugyanis ekkor közel 200.000 Ft értékben lopott el lézeres távolságmérőket és egy detektort, azonban néhány nappal később az áruház biztonsági szolgálata már tetten érte, amikor akkumulátorokat akart eltulajdonítani, ezért értesítették a kaposvári rendőröket, akik őrizetbe vették az asszonyt.

Már börtönben kellett volna ülnie

Mivel a vádlottal szemben nem sokkal korábban szabtak ki börtönbüntetést, illetve rendelték el egy korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását, ezért a Kaposvári Járási Ügyészség - elsősorban a bűnismétlés veszélye miatt - kezdeményezte a nő letartóztatását. A vádlott a bűncselekménysorozattal az áruházaknak több mint 1,3 millió forint kárt okozott.

A különös visszaesőnek minősülő asszonnyal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására, vagyonelkobzás elrendelésére, valamint a vádlottal szemben előterjesztett polgári jogi igény megítélésre tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: