Vibráló színek, üde fogások - Bemutatkozik a Lagom nyári étlapja!

2021. 06. 30., szerda, 14:19

Vibráló színek, üde fogások - Bemutatkozik a Lagom nyári étlapja!

A februári, kiszállításra fókuszáló étlaptól eltekintve a második újragondolt étlapjával jelentkezik a kaposfüredi Lagom Bistro & Cafe, a téma pedig természetesen a nyár. Krasecz Zoltán konyhafőnök ezúttal a színeken keresztül tárja elénk, hogy mit képvisel ez az évszak a tányérokon: élénk, friss színek, üde, bisztró jellegű újdonságok kerültek az étlapra, mutatunk hát egy kis ízelítőt!

Az első év minden étterem életében mozgalmas időszak - a járványhelyzetről nem is beszélve -, ennyi idő távlatából az is megmutatkozik, hogy mik azok a fogások, melyeket kifejezetten keresnek a vendégek. A Lagom étlapja is kitermelte ezeket az ikonikus kedvenceket - szarvasburger, lazac, tanyasi csirkemell -, és a nyári szezon nagyszerű alkalom rá, hogy kapjanak egy kis csavart, valamint új fogások kapjanak lehetőséget a vendégeknél. 

Új étterem nyílik a Vörös Fogadó helyén - Modern dizájnnal és vad fogásokkal vár benneteket a Lagom!

Új étterem nyílik a Vörös Fogadó helyén - Modern dizájnnal és vad fogásokkal vár benneteket a Lagom!

Régen volt már, hogy egy ennyire új színfolt kerüljön a városi palettára, ám most kiszakadva a magyar-olaszos konyha bűvköréből, egy igazi skandináv dizájnelemekre épülő helyet sikerült kialakítani a Vörös Fogadó helyén, ahol vad ételeket kínálnak egészen egyedi...

Zoli világos, élénk tálalási stílusa ezúttal még hangsúlyosabban jelen van a tányérokon, az összetevőkben, ízekben pedig a friss, könnyed bisztró vonal erősödött.

A vad ételek szekciójában a BBQ szarvasburger képviseli a gourmet-street food vonalat, mely az egyik legnagyobb kedvenc, és nemcsak a burger-fanatikusok között. A klasszikus vadas ételeik kedvében jár egy minden részletében lagomos újdonság, az áfonyás szarvaspörkölt, mely burgonyafánk körítéssel, lábosban kerül az asztalokra.

 

BBQ szarvasburger ananászos coleslaw salátával, csípős majonézzel, sült burgonyávalÁfonyás szarvaspörkölt burgonyafánkkalSzárnyas frontra is érkeztek újdonságok a kedvencek mellé, a tépett kacsa baguette ágyon azonban nemcsak a madaras szekció, de az egész étlap nagy felfedezettje. A tésztás ételek rajongói itt találják meg számításukat, új belépő a csőben sült paradicsomos csirkés spagetti mozzarellával.

 

Tépett kacsa baguette ágyon, mangós korianderes salsával, sült burgonyávalCsőben sült paradicsomos csirkés spagetti mozzarellávalSokan kedvelik a többszemélyes tálakat, így ez a kínálat is bővült, már hétféle tál közül lehet választani. Az egyik nyári újdonság a Halkavalkád, melyen található fokhagymás harcsafilé, rántott fogasfilé, tintahal karikák, panírozott rákfarok, mártogatós, grill zöldségek, sült burgonya és jázminrizs is.

 

Halkavalkád - fokhagymás harcsafilé, rántott fogasfilé, tintahal karikák, panírozott rákfarok, mártogatós, grill zöldségek, sült burgonya, jázmin rizs

A desszerteknél továbbra is állócsillag a túrógombóc marcipánmártással, és egy új nyalánkság, a Csoki mámor kért magának helyet az étkezések édes lezárásához. 

 

Csoki mámorA nyári melegre való tekintettel jeges megújuláson esett át az itallap is, számos hűsítő koktél érkezett, mint a málnás és bodzás fröccskoktél, a Gin Tonic, vagy az elmaradhatatlan Aperolt Spritz. A fesztelen hangulatot 3 literes zsörzsiráffal fokozhatjátok, amit mindenki maga csapolhat az asztalánál.

Napi menüt továbbra is 1440 Ft-ért rendelhettek, hetente 4 főétel és 5 leves közül választva (ebből 2 hideg a nagy hőségre való tekintettel), ingyenes kiszállítással Kaposvárra, Kaposfüredre és Toponárra. Hétvégenként tematikus választékkal készülnek, most a grill ételek lesznek soron:

 

A teljes étlapot megtaláljátok a lagombistro.hu-n!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: