2020. 08. 05., Szerda, 09:24

Új étterem nyílik a Vörös Fogadó helyén - Modern dizájnnal és vad fogásokkal vár benneteket a Lagom!

Régen volt már, hogy egy ennyire új színfolt kerüljön a városi palettára, ám most kiszakadva a magyar-olaszos konyha bűvköréből, egy igazi skandináv dizájnelemekre épülő helyet sikerült kialakítani a Vörös Fogadó helyén, ahol vad ételeket kínálnak egészen egyedi köntösben. 

A Kaposfüreden található Vörös Fogadót biztosan nem kell bemutatnunk, a hely pár hónapja tulajdonosváltáson esett át, a jelenlegi lakók pedig úgy döntöttek, nem a régi külsővel és fogásokkal folytatják tovább működésüket hanem új köntösbe öltöztetik az éttermet és az étlapot, ezzel együtt a kínálatot is teljesen megváltoztatják. Ennek eredményeképp született meg a Lagom Bistro & Café.

A Lagom szó egy svéd életérzést aposztrofál, jelentése "se túl sok, se túl kevés, pont elég" ami az egység jelmondata is lett. A dizájnt is ez alapján alakították ki: az étterem külleme a végtelenségig letisztult, minimalista elemek dobják fel, ezzel elérve a lehengerlő hatást. A falak szürke és fehér árnyalatokban pompáznak, mindössze a fa kiegészítők és a szerkezeti elemek dobják fel a küllemet. 

Az étterem jelenleg 80 fő befogadására képes, ehhez a számhoz viszont kellett az is, hogy az anno teraszként szolgáló helységet külön teremmé alakítsák át, így immár lehetőség van arra is, hogy különböző céges vagy családi rendezvényeket bonyolítsanak le a Lagomban, de esküvők számára is tökéletes helyszínként szolgálhat majd a jövőben. 

Ahogy a küllemben, úgy az étlap tekintetében is egyedi színfoltjai lesznek a városi palettának: a nyitást követően a hétköznapokon készülnek számotokra napi menüvel, illetve A la Carte ételekkel, emellett pedig számos süteményt is fogyaszthattok náluk vagy akár kérhetitek elvitelre. 

Az étlap tekintetében ki kell hangsúlyoznunk, hogy a Lagom kínálja majd a legtöbb és legváltozatosabb vadétel választékot a környéken olyan fogásokkal, mint a vaddisznó gerinc krémes zellerpürével, petrezselymes morzsával, de olyan ínyencségek is szerepelnek majd rajta mint a borjútatár pirítóssal, a zöldborsó krémleves füstölt csülökkel, vagy a vadas nyúlcomb szalvétagombóccal

Volt szerencsénk a nyitás előtt belekóstolni ezekbe az ínycsiklandó ételekbe így csak biztatni tudunk benneteket, hogy nézzetek be hozzájuk ti is, mert egy kivételes hely épült Kaposfüreden, ahol páratlan ételeket fogyaszthattok a jövőben, és ha a nyitást követően mindenképp asztalhoz szeretnétek jutni, érdemes a +36 30 367 9766-os telefonszámon foglalni náluk.

Nyitás augusztus 8-án, szombaton 11 órától!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: