2021. 06. 29., kedd, 09:11

Ezen a számlaszámon segíthettek a kadarkúti jégkár rászorulóinak!

Hatalmas pusztítást végzett múlt héten Somogyban is a vihar, több települést, köztük Kadarkútot érte el a vihar epicentruma, melynek következtében 303 épület sérült meg. A településen példátlan összefogással mára az épületek tetőszerkezetei fóliával való letakarása megtörtént, hétvégén közel 500 önkéntes segítette a munkát.

A lakosság 40%-át érintette valamilyen formában a káresemény, tetőszerkezetek semmisültek meg, szinte háborús állapotok uralkodtak. Rengeteg természetbeni felajánlás érkezett szervezetektől, magánemberektől egyaránt, volt, aki tetőcseréppel, fuvarral, ácsmunkával segítette a rászorulókat. 

Hatalmas károkat okozott a jégeső Kadarkúton, mintegy háromszáz tetőszerkezet semmisült meg

Hatalmas károkat okozott a jégeső Kadarkúton, mintegy háromszáz tetőszerkezet semmisült meg

Péntek este ítéletidő tombolt Somogyban, szinte minden települést ért kisebb-nagyobb mértékű jégeső is. A legnagyobb károkat úgy tűnik Kadarkút szenvedte, ahol az önkormányzat a katasztrófavédelem és a tűzoltóság segítségével már megkezdte a kárfelmérést.

 

A város egy számlaszámot is létrehozott a károsultak megsegítésére, a befolyó összegeket a sürgős javításokra, a lakhatatlanná vált épületekben keletkezett kár elhárítására kívánják fordítani.

 

Kedvezményezett: Kadarkút Viharkárosultakért


Bankszámlaszám:

11743002-15397586-10170001

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: