2021. 06. 26., szombat, 14:09

Hatalmas károkat okozott a jégeső Kadarkúton, mintegy háromszáz tetőszerkezet semmisült meg

Péntek este ítéletidő tombolt Somogyban, szinte minden települést ért kisebb-nagyobb mértékű jégeső is. A legnagyobb károkat úgy tűnik Kadarkút szenvedte, ahol az önkormányzat a katasztrófavédelem és a tűzoltóság segítségével már megkezdte a kárfelmérést.

Karsai József polgármester a Facebookon tájékoztatott, hogy a péntek esti jégeső több száz lakóépület tetőszerkezetét rongálta meg, több helyen áramkimaradást okozott és szinte minden háztartásnál keletkeztek károk. A polgármester szombat hajnalban az önkormányzat munkatársaival, a katasztrófavédelemmel és a tűzoltósággal karöltve megkezdte a kárfelmérést és a segítségnyújtást.

Nem teljesen úsztuk meg, Kaposvárra is jutott a jégből

Nem teljesen úsztuk meg, Kaposvárra is jutott a jégből

Péntek este 7 környékén végre városunkba is megérkezett a lehülés egy nagyobb vihar formájában, amely azonban Kaposvárt nem érintette akkora mértékben, mint a környező városokat.

Az első információk szerint mintegy háromszáz háztartás tetőhéjazata szinte teljesen megsemmisült. Ezeknél az épületeknél most ideiglenesen vízzáró fóliát próbálnak meg beszerezni és felhelyezni, amíg a tetőszerkezeteket nem tudják majd a károsultak megjavíttatni.

Akik valamilyen formában tudnak segíteni a rászorulóknak, lépjenek kapcsolatba a kadarkúti önkormányzat munkatársaival.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: