2021. 06. 21., Hétfő, 09:03

Vádat emeltek a somogyi díler család ellen - Előbb nagy tételben vásárolták, majd maguk termesztették a füvet

Egy család több tagja is részt vett abban a kábszerügyben, melynek során először nagy tételben marihuánát vásároltak, majd saját maguk termesztettek és terítettek Siófok és Tab környékén.

A vádlottak közül a 31 éves férfi, annak élettársa és sógora is kereskedett 2019-től a nagytételben beszerzett kábítószerrel, amit ők porcióztak, csomagoltak és autóval terítettek vevőiknek

Az I. rendű vádlott és sógora 2020 tavaszán kendernövény termesztésbe is kezdtek, a magokat interneten keresztül Ausztriából szerezték be, majd az I. rendű vádlott kertjében ültették el, azonban a 11 tő növényt a rendőrség még azelőtt lefoglalta, hogy leszüretelhették volna.

2020 szeptemberében egy átfogó rendőrségi akció során az őrizetbe vett négy vádlottól kábítószert, annak használatához és értékesítéséhez kapcsolódó tárgyakat, készpénzt, mobiltelefonokat és gépkocsikat foglaltak le.

Az ügyészség 5 év, 7 év, valamint két elkövetőnél 7 és fél év börtön-, illetve fegyházbüntetések, továbbá valamennyiüknél pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: