2021. 06. 04., péntek, 10:19

2021 végéig minden egyszer használatos műanyagát kivonja a McDonald's

A magyarországi McDonald's 800 millió forintot fordít arra, hogy kivonja a rendszeréből az egyszer használatos műanyagokat. A McDonald's azt vállalta, hogy 2021 végéig fenntartható erdőgazdálkodásból származó fa, papír vagy rost alapanyagú eszközökkel váltja ki az egyszer használatos műanyag csomagolókat, ahol az élelmiszerbiztonsági szabályok és a technológia ezt megengedik. Ezzel évente csaknem 200 tonna műanyag tűnik el.

Júniustól a műanyag szívószálakat és az evőeszközöket cserélik le fokozatosan, ez egy évre vetítve csaknem 46 millió szívószál, több mint 11 millió kanál, 2 millió villa és kés cseréjét jelenti környezetbarát anyagból készült eszközre

További több millió darabbal csökken a műanyag eszközök felhasználása azzal, hogy lecserélik az italos poharak műanyag fedőit, szeptembertől pedig a műanyag poharakat is. A váltás végeztével a csomagolások 99 százaléka megújuló, újrahasznosított, vagy fenntartható forrásból fog származni, írják.

A magyarországi McDonald's 94 éttermet működtet. Üzemeltetőjük, a Progress Étteremhálózat Kft. a nyilvános beszámoló szerint 2019-ben 41 milliárd forint, 2020-ban 37,4 milliárd forint nettó árbevételt ért el. Adózott eredménye 2019-ben 5,5 milliárd forint, 2020-ban 3,67 milliárd forint lett.

Viszlát zacsik, szívószálak, fültisztítók - Júliustól betiltják az egyszer használatos műanyagokat

Viszlát zacsik, szívószálak, fültisztítók - Júliustól betiltják az egyszer használatos műanyagokat

A kedden megjelent Magyar Közlöny tartalmazza az új rendeletet, miszerint számos egyszer használatos műanyagot tilt be a kormány július 1-től.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: