2021. 06. 02., szerda, 13:07

Trónfosztás az üzletek rangsorában - Már nem a Tesco áll az élen

A Trade szaklap idén is elkészítette a mögöttünk álló év kereskedelmi toplistáját, melynek évek óta listavezetője volt hazánkban a Tesco, ám mindez már a múlté.

A kereskedelmi toplistát a 2020-as évre vetítve ugyanis a Lidl nyerte hazánkban, ugyanis az elmúlt évben 138 milliárd forinttal növelte a bevételét, így 823,7 milliárd forintos forgalommal rögtön a lista élére ugrott. A mindeddig vezető Tesco viszont még a második helyre sem fért oda, ezt ugyanis 738 milliárdos eredménnyel a Spar lánc szerezte meg, egyetlen milliárddal megelőzve az így harmadik helyre sorolt Tesco-t.

 

Forrás: trademagazin.huA lista második felében a hazánkban legtöbb, szám szerint 4063 üzlettel rendelkező Coop zsebelte be, ezt a CBA és a Reál követi. A hetedik helyen egy újabb nagyágyú az Auchan áll (422 milliárd), őket a Penny (372 milliárd) az Aldi (357 milliárd) és a DM követi (122 milliárd) az utolsó helyre pedig a Rossmann férkőzött be a maga 105 milliárdos forgalmával.

Ezek lettek a magyarok kedvenc boltjai 2019-ben! - Az aranyérmes Kaposváron is favorit

Ezek lettek a magyarok kedvenc boltjai 2019-ben! - Az aranyérmes Kaposváron is favorit

A Pénzcentrum indított egy szavazást még 2019 elején, hogy kiderítsék, melyek a magyarok kedvenc boltjai, melyik üzletláncot választjuk, ha bevásárlásról van szó. Az első ötben olyan üzletek végeztek, melyeknek többsége Kaposváron is megtalálható. 

Kicsit több, mint egy évvel mi is megkérdeztünk titeket, hogy Kaposváron melyik boltban vásároltok a legszívesebben, akkor a több mint 2000 válaszadó 63 százaléka a Lidlt részesítette előnyben, több mint 1000 szavazattal megelőzve a Tesco-t és az Aldit (10-10%).

Idén ez hogy alakulna?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: