2021. 05. 26., szerda, 14:53

Csomagolásmentes bolt nyílik hamarosan Kaposváron

Csomagolásmentes termékeket kínáló bolt nyílik Kaposváron, a Damjanich utca 4. alatt. A Csomagolásmentes Bolt célja, hogy a vásárlásokkal keletkező hulladékok mennyiségét csökkentsék. A boltban minden kimérve kapható, így tényleg csak annyit kell vásárolnunk, amennyire valóban szükségünk van. Érdemes saját szütyővel, üveggel, zacsival érkezni. 

 

Ez az üzlettípus 2010 környékén jelent meg Nyugat-Európában, Magyarországon ezt követően 2015-ben, Budapesten nyílt először ilyen bolt. A régióban egyedül Pécsett létezik ilyen, Kaposváron az első a sorban. Edina, az üzlettulajdonos a Somogyi Kosár bevásárló közösségnek is oszlopos tagja, itt kapta az inspirációt az üzlet létrehozásához. A bolt Facebook oldalán így fogalmazta meg röviden a bolt lényegét:

Hogy valójában mit is takar a csomagolásmentesség? Vásárlásaink során megannyi fölösleges műanyag hulladékot veszünk meg egy-egy termék mellé, sőt talán a legtöbbnél leginkább a csomagolásért fizetünk. Mi azonban szeretnénk egy olyan megoldást biztosítani, ami kedvezőbb lehet a környezetünk számára. Vásárlóink által hozott tárolókba és edényekbe szeretnénk az adott termékeket kiszolgálni, legyen szó étkezési termékekről vagy akár háztartási árukról. Kínálatunk igény szerint lesz bővülő a későbbiekben, elfogadjuk vagyis szeretettel várjuk környezetbarát javaslataikat.

Elmondta, hogy beszerzéskor előnyben részesítik a magyar termékeket, lehetőleg minél közelebbről, hogy minél kisebb legyen az ökológiai lábnyom. Ez nemcsak a környékbeli termelőket segíti, de csomagolás kiesése olcsóbb árszabást is tesz lehetővé. 

 

Benéztek majd hozzájuk?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: