2021. 04. 30., Péntek, 13:46

Nyáron már lesz fesztivál Kaposváron, nálunk is nyitnak a létesítmények

Szita Károly pénteki sajtótájékoztatóján ismertette, hogy milyen enyhítések lépnek életbe holnaptól, illetve milyen intézmények nyitnak ki május első napjaiban Kaposváron.

A polgármester először arról beszélt, hogy az egy héttel korábbi adatokhoz képest most egy erősen csökkenő tendenciát mutat a vírus, a helyi kórházban 82 COVID fertőzött beteget ápolnak jelenleg. Kiemelte, hogy a javulás a kaposváriak fegyelmezettségének és felelősségteljes viselkedésének köszönhető.

Végre visszakaphatjuk régi szabadságunk egy újabb kisebb szeletét Kaposváron.

A magas beoltottsági számnak köszönhetően a kormány enyhítéseket vezet be, így a somogyi megyeszékhelyen is számos intézmény nyithat ki:

  • A sort a Virágfürdő kezdi holnap, a látogatók csobbanhatnak a 25 méteres medencében, használhatják a termálfürdőt és a szaunavilágot is. A polgármester azt is elmondta, hogy ha növekszik rá az igény, akkor megnyitják a FINA medencét is a sportolóknak, illetve az élményfürdőket is. Az uszodában már a nyári szezonra készítik a medencét.
  • A szabadtéri sportpályák mellett nyit a Kaposvár Aréna és a Rákóczi Stadion, így már a hétvégén szurkolhatunk kosárlabda és focimeccseken. Viszont érdemes időben érkezni a sporteseményekre, az Arénában ugyanis csak a felső karéj lesz nyitva.
  • Nyitnak az edzőtermek is, de továbbra is versenyszerűen sportolók részére, és csak védettségi igazolvánnyal lehet bemenni.
  • A Takáts Gyula Könyvtár május 4-én 12:00 órakor nyit, miután a rendes nyitvatartási időben látogatható. Ezzel egy időben megszűnik a könyv rendelésre történő kiszállítása: csak azok kérhetik, akik egészségügyi állapotuk miatt személyesen nem tudnak bemenni a könyvtárba.
  • A Rippl-Rónai Múzeum és a Fekete István Látogatóközpont kedden, azaz szintén 4-én nyit.
  •  A Csiky Gergely Színházba május 7-én lépnek először színpadra a művészek.
  • A Szivárvány Moziban május 10-én lesz az első vetítés, de a jegypénztárak 5-től üzemelnek már.
  • A Kultik Mozi jövő hét vége fele várja majd a filmimádókat.
  • Az Együd Árpád Kulturális Központ május 15-én nyit, az első tárlat a Vaszary Képtárban lesz: május 17-én a Compur Fotóklub kiállítása.

Egyelőre nem készülnek nagyobb tömegrendezvényekkel és fesztiválokkal, legkorábban nyár végén, augusztusban vehetnek részt a helyiek a KaposFeszten. Azután, szeptemberben rendezik meg a Miénk a város fesztivált, ha a járványhelyzet enyhül. Mindegyik intézmény, sportlétesítmény és egyéb helyszín védettségi igazolvánnyal használható, látogatható.

Az enyhítések ellenére azonban továbbra is kötelező a maszkhasználat, a még be nem oltottak védelme érdekében.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: