2021. 04. 27., Kedd, 11:51

Rajtra kész a kaposvári Kultik mozi - A régi módon élvezhetjük náluk a legújabb filmeket

A vendéglátószektoron kívül van még egy másik iparág is, amely nagyon csúnyán megsínylette a több, mint egy éve tartó koronavírus járványt, mégpedig a filmipar.

Leálltak a forgatások, csúsztak a premierek, a vetítőtermek pedig lakat alá kerültek. Mi pedig szépen lassan átszoktunk a streamingszolgáltatók adta lehetőségekhez, ám ennyi idő elteltével már nagyon vágyunk vissza a mozik termeibe. Ennek az ideje pedig belátható távolságra került, ezért körbe is néztünk a kaposvári Kultik moziban, hogy mire lehet számítani náluk a következő időszakban.

A jó hír az, hogy rengeteg filmmel készülnek májusra, nem csak az új megjelenéseket hozzák el városunkba, de a már korábban kiadott, járvány alatt bemutatott produkciók is terítékre kerülnek. Hogy csak egy párat említsünk, a korábban bemutatott Wonder Woman 1984, a Godzilla vs Kong, a Senki, az Oscar-díjas Lelki ismeretek és A nomádok földje is újra a vásznakra kerül, de érkezik a Mortal Kombat és a Tom és Jerry is.

Filmekből tehát nem lesz hiány, korlátozásokból viszont annál inkább, hiszen 4 millió beoltottnál azon kívül, hogy csak oltási igazolvánnyal lehet mozizni a 18 éven felülieknek, az ennél fiatalabbaknak pedig kísérő szükségeltetik, a régi moziélmény tér vissza, hiszen nem lesz kötelező a maszkviselés, és nem kell több helyet kihagyni a vendégek között, lehet együtt mozizni a nem egy háztartásban élőkkel is. A Kultik ezen kívül fenntartja a lehetőségét annak, hogy aki mégis szeretné tartani a távolságot, a vetítés kezdetekor még szabad helyekre nyugodtan átülhet.

Kaposváron a régi csapat várja majd a vendégeket, a készülődéssel, karbantartási és felújítási munkálatokkal már végeztek is, így már tűkön ülve várják a nyitás napját. A várakozások szerint ez már nem hetekben, csupán napokban mérhető, hiszen tájékoztatásuk szerint amint engedélyezik, lehetőségük szerint a leghamarabb már fogadják is a kaposváriakat.

Ki lesz az elsők között?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: