2021. 04. 08., Csütörtök, 11:15

Napokon belül meglehet a 3 millió beoltott, ekkor új nyitási intézkedések jöhetnek

Újabb információkat osztottak meg az országunkban zajló oltási folyamatról, valamint az újranyitási tervekről, melyeket a beoltottak számához kötnek majd a jövőben.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtök délelőtti Kormányinfón beszélt a várható nyitás következő lépéseiről. Elmondta, hogy kedden elértük a 2,5 millió beoltottat, így szerdán már kinyithattak a boltok, újraindulhattak a szolgáltatások és a kijárási tilalom is este 10-re tolódott. A hatályban lévő intézkedéseket a kormány április 19-ig meghosszabbította.

Jelenleg 2.6 millió magyar kapta meg legalább az első, közülük 1 millióan pedig már a második oltást is. A kormányülésen megállapították, hogy a korlátozások nem állítják meg a vírust, így az enyhítési lépéseket a beadott vakcinák számához igazítják. Az újranyitásokkal a torlódást igyekeztek mérsékelni.

A következő enyhítések 3 millió beoltottnál lépnek majd érvénybe, ezt a számot a következő 5-6 napon belül elérhetjük, így hamarosan ezeket is kihirdethetik.

Gulyás hozzáfűzte, hogy jelenleg 4 millió körüli a regisztráltak száma, akiket április végére be is tudnak oltani, így arra kéri a fiatalabb korosztályt, hogy mivel a 65 év feletti regisztráltak szinte mindegyike megkapta már az oltását regisztráljanak ők is.

Az AstraZeneca körüli botrányokkal kapcsolatban azt mondta, hogy Magyarországon csak olyan vakcinát adnak be, ami megbízható, hatékony, és védelmet biztosít a koronavírus okozta súlyos megbetegedéssel szemben. Az AstraZeneca is teljesen megbízható a magyar hatóságok szerint is, az Egyesült Királyságban pedig már 18 millió embert oltottak be vele, jelentős védettséget biztosítva ezzel.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: