2021. 04. 08., csütörtök, 11:15

Napokon belül meglehet a 3 millió beoltott, ekkor új nyitási intézkedések jöhetnek

Újabb információkat osztottak meg az országunkban zajló oltási folyamatról, valamint az újranyitási tervekről, melyeket a beoltottak számához kötnek majd a jövőben.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtök délelőtti Kormányinfón beszélt a várható nyitás következő lépéseiről. Elmondta, hogy kedden elértük a 2,5 millió beoltottat, így szerdán már kinyithattak a boltok, újraindulhattak a szolgáltatások és a kijárási tilalom is este 10-re tolódott. A hatályban lévő intézkedéseket a kormány április 19-ig meghosszabbította.

Megvan a 2,5 millió beoltott, szerdától nyithatnak az üzletek

Megvan a 2,5 millió beoltott, szerdától nyithatnak az üzletek

Elérte a 2,5 milliót a beoltott magyarok száma, így szerdától nyithatnak az üzletek, újraindulhatnak a szolgáltatások – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök legújabb Facebook-videójában.

Jelenleg 2.6 millió magyar kapta meg legalább az első, közülük 1 millióan pedig már a második oltást is. A kormányülésen megállapították, hogy a korlátozások nem állítják meg a vírust, így az enyhítési lépéseket a beadott vakcinák számához igazítják. Az újranyitásokkal a torlódást igyekeztek mérsékelni.

A következő enyhítések 3 millió beoltottnál lépnek majd érvénybe, ezt a számot a következő 5-6 napon belül elérhetjük, így hamarosan ezeket is kihirdethetik.

Gulyás hozzáfűzte, hogy jelenleg 4 millió körüli a regisztráltak száma, akiket április végére be is tudnak oltani, így arra kéri a fiatalabb korosztályt, hogy mivel a 65 év feletti regisztráltak szinte mindegyike megkapta már az oltását regisztráljanak ők is.

Megosztottak a magyarok - Egyesek támogatják a vakcina-kiváltságot, de sokan ellenzik

Megosztottak a magyarok - Egyesek támogatják a vakcina-kiváltságot, de sokan ellenzik

Nagy vitákat kavar itthon a védettségi igazolás kérdése, mellyel kapcsolatban minap a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és nemrég Merkely Béla is megnyilvánult. Egy új felmérés szerint az emberek jelenleg még inkább elutasítóak a "vakcina-kiváltságosokkal" szemben, de ez változhat az...

Az AstraZeneca körüli botrányokkal kapcsolatban azt mondta, hogy Magyarországon csak olyan vakcinát adnak be, ami megbízható, hatékony, és védelmet biztosít a koronavírus okozta súlyos megbetegedéssel szemben. Az AstraZeneca is teljesen megbízható a magyar hatóságok szerint is, az Egyesült Királyságban pedig már 18 millió embert oltottak be vele, jelentős védettséget biztosítva ezzel.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: