2021. 04. 07., Szerda, 14:43

Nyakunkon a tavasz és azzal az éttermi nyitás is? Nagyban épülnek a Kossuth téren a teraszok

Ugyan az időjáráson a napokban nem nagyon érezni, de a naptár szerint már vastagon a tavaszban vagyunk, ami szépen lassan városunk főterén is meglátszódik.

A Kossuth téren és környékén a tavasz közeledtét két dolog szokta jelezni: a szökőkutak beüzemelése és az éttermek teraszainak felépítése. Ugyan sem az időjárás, sem a vírushelyzet nem túl kegyes hozzánk mostanában, így a szökőkutakat is valamivel később üzemelték be, a teraszoknak pedig csak a napokban álltak neki, hiszen az éttermek továbbra sem fogadhatnak vendégeket.

Ám úgy tűnik van fény az alagút végén, március végén Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter már azt válaszolta arra a kérdésre, hogy a tervek szerint mikor ülhet le valaki egy étterem teraszára ebédelni, hogy 

azt merném mondani, hogy áprilisban mindenképpen.

Lehet ezen szavak adtak ösztönzést a Kossuth téri egységeknek, hogy nekilássanak a teraszok felépítésének és rendbehozásának, hiszen a napokban megkezdődött a Kapos és a Bianco teraszának építése, felújítása is.

Reméljük nekik lesz igazuk, és hamarosan már legalább a teraszokat élvezhetjük. Ja, és a tavasz is visszatérhetne mellé!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: