2021. 04. 06., kedd, 10:23

Havazásra ébredt Somogy megye, csak hétvégén melegszik majd az idő

Bár az április köztudottan szeszélyes hónap, a hétvégi tavaszias idő után senkinek sem hiányzott a hó.

Az Időkép térképéről kiderül, hogy legdurvábban az ország északkeleti részén havazik, de Somogy megye déli részét is elérte a télies időjárás, több helyen havazott is.

 

Fagypont közelébe hűtötte a hidegfront a levegőt, a front csapadékzónájában havazás vette kezdetét a kedd hajnali órákban - olvasható az oldalon.

Szerdán a napos-gomolyfelhős időben több tájegységünkön is kialakulhat elszórtan átmenetileg futó zápor, hózápor, néhol akár az ég is megdörrenhet. Erős, helyenként viharos lesz a nyugati-északnyugati szél. Hajnalban -7, 0, délután 3-9 fok között alakul a hőmérséklet. 

Csütörtökön is fagyos lesz a reggel, napközben gomolyfelhők zavarhatják a napsütést, elszórtan egy-egy zápor, hózápor, néhol esetleg zivatar ismét előfordulhat. Az erős, helyenként viharos északnyugati szélben 4-10 fok valószínű. 

Péntektől felmelegedés veszi kezdetét. Pénteken és szombaton mindenhol számíthatunk többórás napsütésre, csapadék nem valószínű. A déliesre forduló szelet többfelé kísérhetik élénk, erős lökések. Pénteken 10 és 17, szombaton már 14 és 20 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

 

Szentgotthárdon 7 cm-es hó esett.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: