2021. 04. 06., kedd, 15:06

Megint bedobták, hogy csak az mehessen étterembe és szállodába, aki igazolja védettségét

Ezúttal a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara tért ki rá közleményében.

A kormányzat meghallgatta március 20-án tett javaslatukat, és feloldotta a korlátozó intézkedéseket, amint átlépi a beoltottak száma a 2,5 milliót - kezdik. A vállalkozói jelzések alapján következő lépésként azt javasolják, hogy a védettséggel rendelkező lakosság már korlátozások nélkül, bár ellenőrzötten élhesse az életét. Mint fogalmaznak

a gazdaság azon szereplői, akik eddig kénytelen voltak működésüket felfüggeszteni – mint például a turizmus és a vendéglátás –, is megkapnák az esélyt az újraindulásra azzal, hogy a védettséget igazolni tudó polgárok igénybe vehetnék ezeket a szolgáltatásokat.

Csak a beoltottak élvezhetik majd a nyitás előnyeit?

Csak a beoltottak élvezhetik majd a nyitás előnyeit?

Merkely Béla szerint hamarosan egy kávézó teraszára is kiülhetnek és szabadon mozoghatnak azok, akik megkapták az oltást, vagy átestek a fertőzésen. A nem oltottak számára viszont nem sokat változik a helyzet egyelőre - írja a HVG.

Mindennek ellenőrzéséhez a kamara egy applikáció bevezetését javasolja, mellyel bárhol és bármikor zökkenőmentesen lehetne ellenőrizni az érintett személyek koronavírussal szembeni védettségét.

Ti mit szólnátok ehhez?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: