2021. 03. 28., vasárnap, 16:47

Csak a beoltottak élvezhetik majd a nyitás előnyeit?

Merkely Béla szerint hamarosan egy kávézó teraszára is kiülhetnek és szabadon mozoghatnak azok, akik megkapták az oltást, vagy átestek a fertőzésen. A nem oltottak számára viszont nem sokat változik a helyzet egyelőre - írja a HVG.

Itt vannak az enyhítések, ha átlépjük a 2,5 millió beoltottat

Itt vannak az enyhítések, ha átlépjük a 2,5 millió beoltottat

Gulyás Gergely péntek délután végre bejelentette a várva várt nyitás részleteit.

Még nem ismert, milyen előjogokat élvezhetnek azok, akik megkapták az oltást, vagy átestek a fertőzésen, Merkely Béla ugyanakkor azt mondta, tudomása szerint lesznek különbségek.

Én úgy tudom, hogy a nyitás elsősorban ott elképzelhető, ahol a védettség már kialakult, azaz azok a személyek lehetnek majd szabadon, illetve ülhetnek ki egy viszonylag lazán kialakított kávézó teraszára, akik már beoltottak vagy átestek a fertőzésen

– mondta a Semmelweis Egyetem rektora, aki biztos abban, hogy a nem oltottak még akkor sem mozoghatnak kedvükre, ha a lakosság nagy része már védett lesz a vírussal szemben.

Szombaton megjelent a kormányrendelet, amely a kétmillió-ötszázezredik oltást beadásához köti a kijárási tilalom kitolását - ami így este 10 órakor kezdődik majd - a szolgáltatások újbóli engedélyezését, illetve a vásárlással kapcsolatos új szabályokat.

 
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: