2021. 03. 31., Szerda, 16:33

Így fest az átadás küszöbén a Dorottya ház - GALÉRIA

A Magyar Építők oldala számolt be a Kaposváron épp a műszaki átadás fázisában lévő Dorottya ház munkálatairól, amelyhez egy látványos galériát is csatoltak.

A munkálatok során újjáélesztették a fal- és padlóburkolatot, valamint kicserélték a nyílászárókat is. A központ földszintjén fogadótermet, múzeumi boltot és várhatóan utcai terasszal kialakított vendéglátó helyiséget is átadnak majd. A felújítás során vagy az eredeti állapotot állították vissza, vagy a műemlékvédelmi hatóságokkal egyeztetve, abba szervesen beleillő elemekkel pótolták a régieket.

A fejlesztésben az 1665 négyzetméteres, korábban hotelként is működött egykori Esterházy-uradalmi ház teljes külső és belső műemléki igényű felújítást kapott. A legfelső szinten egy teljes tetőszerkezet csere után tetőteraszt és játszóházat adtak át, az udvar is a gyermekeké lett. Mindemellett a Dorottya házban kap helyet még a városi turisztikai központ is. A teljes épületgépészet modernizálása mellett egy akadálymentesített felvonóval is bővült az átadás előtt álló épület, illetve új parkolóval nyílik majd meg.

Az 1700-as években épült Dorottya-ház nevét Csokonai Vitéz Mihály azonos című vígeposzáról kapja, melynek cselekményét egy itt lezajlott bál alapján írta meg a költő.

A képekre kattintva galéria nyílik!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: