Felkerült a név, eltűnt a kapuból a macska - Hamarosan elkészül a Dorottya Ház

2021. 03. 03., szerda, 09:59

Felkerült a név, eltűnt a kapuból a macska - Hamarosan elkészül a Dorottya Ház

Már csak az utolsó simításokat végzik a Kossuth téri egykori Csokonai Fogadó épületének homlokzatán.

Immár két éve dolgoznak a Fő utca 1. szám alatt lévő új Dorottya Házon, melynek műemléki rekonstrukciója során a két szintes, barokk stílusú épület új formájában, látogatóközpontként várja hamarosan az érdeklődőket. 

Megkezdték a munkálatokat! - Így fog festeni az új Dorottya-ház!

Megkezdték a munkálatokat! - Így fog festeni az új Dorottya-ház!

Az elmúlt napokban lehetett már hallani némi morajt a Kossuth téren, amely az egykori Csokonai Fogadó épületéből szivárgott ki, hiszen végre nekiláttak rendbe tenni a jobb sorsra érdemes épületet is.

A munkálatok az utolsó fázisba értek, már csak elvétve látni állványokat, a napokban pedig a homlokzatra felkerült a Dorottya Ház felirat is. Elkészült a terasz és annak korlátjai, a nyílászárók és az új kapu is, amelyről eltűnt a sokak számára talán még emlékezetes, jópofa festett vörös macska is.

 

Az új név már ott virít a homlokzatonElkészültek az új terasz korlátai isA kapuról viszont a jópofa vörös macskának nyoma veszett
Egyetlen állványzat maradt már csak

Az országos műemlékben, Kaposvár egyik legrégebbi emblematikus épületében gyerekjátszóház, Tourinform iroda és egy kávézó is helyet kap majd.

 

Emlékeztek még rá?

Így fog kinézni a Dorottya-ház teteje!

Így fog kinézni a Dorottya-ház teteje!

Az Arker Stúdió Építésziroda posztolt fotókat a jelenleg is felújítás alatt álló Dorottya-házról. A műemléképület teteje igazán impozánsan fog mutatni, ugyanis a 18. században épült ház eredetileg használaton kívüli padlásterét is beépítik, így pedig új funkciókat fog ellátni ez a terület is....

Hogy tetszik a végeredmény?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: