2019. 01. 25., péntek, 14:16

Megkezdték a munkálatokat! - Így fog festeni az új Dorottya-ház!

Az elmúlt napokban lehetett már hallani némi morajt a Kossuth téren, amely az egykori Csokonai Fogadó épületéből szivárgott ki, hiszen végre nekiláttak rendbe tenni a jobb sorsra érdemes épületet is.

Már mi is felfigyeltünk a kopácsolásra, amely a Fő utca 1-ből származott, hiszen végre nekiláttak, és 1,2 milliárd forintnyi európai uniós támogatásból fognak új arculatot kölcsönözni az egykori Csokonai Fogadónak, a majdani Dorottya háznak!

 

Ilyen most!

Aki nem tudná, Csokonai Vitéz Mihály ebben a házban kapta az ötletet a “Dorottya, vagyis a dámák diadalma fársángon” című eposz megírására, melyből eredendő a név: Dorottya-ház. Az épület műemléki rekonstrukciója fog végbemenni a közeljövőben, majd a munkálatok után egy látogatóközpont kap helyet a belváros szívében.

 

Ilyen lesz!

A két szintes, barokk stílusú épület a jövőben a látogatóközponton kívül még kiállító- és bemutatótermeket is foglal majd magában, valamint kulturális és szabadidős rendezvények befogadására is alkalmas lesz, viszont nem csak az épületet, de annak környékét is rendbe teszik, megszépül az udvar, és alakítanak ki új parkolókat is.

 

Ráfér már bizony!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: