2021. 03. 30., kedd, 12:01

Jönnek az egységes cigisdobozok - Jó nagy kavarodás lesz eleinte

Már 6 éve hogy bejelentették az egységes cigisdobozokat, de az eredeti, 2019 május 20-ai határidőt két és fél évvel kitolták, így 2021 végéig kaptak haladékot a gyártók az egységesítésre. Ami a homogén külcsínen kívül nagy változás lesz, az az hogy év végétől már tényleg csak a minőség különbözteti majd meg a dohányokat, a márkák gyakorlatilag elvesztik jelentőségüket.

Megint emelkednek a dohányárak, 1800 forintot is elkérhetnek egy doboz cigiért

Megint emelkednek a dohányárak, 1800 forintot is elkérhetnek egy doboz cigiért

Ahogy azt a 2020 novemberi törvényjavaslatban rögzítették, 2021-ben két ütemben, januárban és áprilisban növelik a dohánytermékek adóját, ami dobozonként átlagosan nagyjából 300 Ft drágulást eredményez, így a drágább cigik elérik az 1800 Ft-os árat.

Az egységes cigisdobozok ötlete nem magyar találmány, Ausztráliából ered, ahol egy kutatással megkeresték a legkevésbé vonzó színt, ami a zöldes keki lett, ezt a színt vesszük át mi is.

Elég fura lesz ezzel a színnel kérni egy gold vagy blue nevű cigit, de ez legyen a vásárlók gondja. Az eladók sokkal nagyobb csávában lesznek, hiszen több négyzetméternyi ugyanolyan dobozt fognak látni hátrafordulva, így biztos kell majd nekik pár hét-hónap, mire megszokják

Az új szabály egyébként nemcsak a dobozokra és zacskóra lesz érvényes, a cigarettaszálakat is érinti: a filter és a rúd találkozásánál, a mandzsettán jelenleg fel lehet tüntetni a márkajelzést, a jövőben ezt viszont csak egyformán, megadott betűtípussal és betűnagysággal, feketén lehet megtenni.

 

Azt kérném! Nem, azt! Nem, mondom azt! Akkor mutatom, azt!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: