2021. 03. 08., hétfő, 10:28

Megint emelkednek a dohányárak, 1800 forintot is elkérhetnek egy doboz cigiért

Ahogy azt a 2020 novemberi törvényjavaslatban rögzítették, 2021-ben két ütemben, januárban és áprilisban növelik a dohánytermékek adóját, ami dobozonként átlagosan nagyjából 300 Ft drágulást eredményez, így a drágább cigik elérik az 1800 Ft-os árat.

Hamarosan újra emelkedni fog a dohánycikkek ára Magyarországon. A kétlépcsős jövedékiadó-emelés első, januári szakaszához közeledve a trafikok már decemberben elkezdtek árat emelni, ezért az az április 1-jei adóváltozás hatása is lassan érezhető lesz.

A dohány árát tovább növelik, a dohányboltok számát csökkentik

A dohány árát tovább növelik, a dohányboltok számát csökkentik

2021-ben két ütemben, januárban és áprilisban növekedne a dohánytermékek jövedéki adója, ami nagyjából 300 forintos drágulást jelent majd dobozonként. Az adók növelése mellett a dohányboltok számát is csökkenteni szeretnék, nyilatkozta Lázár János, a nem dohányzók védelme érdekében...

A cigaretták átlagára a jövő hónaptól várhatóan csaknem 1700 forint lesz.

Arra is számítani kell, hogy a felső kategóriás termékekért 1800 forintot is elkérhetnek dobozonként, hiszen a januári változással egyidejűleg is 130 forint volt az egyszeri áremelés mértéke.

A "tekerős" dohány is drágul

Ugyancsak 1700 forintos vagy valamivel még afeletti fogyasztói árszintre van kilátás a kis tasakos dohány (a legnépszerűbb, 30 grammos csomagolás) esetében, amelynek az ára decemberben is 80 forinttal lett több.

A Heets is drágul

Egyre többen használják itthon is az iqos alternatíváját a dohányzásra, az ebbe való Heets filterek is drágulnak: 1440 forintos árról 1499 forintra drágul ebben a körben a iqosba való dohánytermék.

 

Mit szóltok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: