2021. 03. 26., péntek, 11:36

Végre tényleg felújítják a Honvéd utcai aluljárót

A hányatott sorsú gyalogos aluljárónak úgy tűnik végre jobbra fordul a sorsa, és immár tényleg nekilátnak a felújítási munkálatoknak.

2019 májusában jelentették be, hogy a Honvéd utca és a 48-as Ifjúság útja kereszteződésénél lévő csomópontot és a hozzá kapcsolódó területeket, mint a parkot és az aluljárót teljes egészében felújítják. Ez részben meg is történt, a környék alapos ráncfelvarráson esett át, teljesen feldobva a placcok arculatát, ám a második körre ígért aluljáró felújítás csak nem történt meg.

Alapos ráncfelvarrást kap a Honvéd csomópont - Megújul a tér és az aluljáró is

Alapos ráncfelvarrást kap a Honvéd csomópont - Megújul a tér és az aluljáró is

​A figyelmesebbek már észrevehették, hogy a napokban megkezdték a Honvéd utca és a 48-as Ifjúság útja kereszteződésénél a munkálatokat, mely során teljesen felújítják majd az egész területet, az aluljárót is beleértve.

Még ugyanazon év júliusában ugyan elbontották az üzleteket és lezárták a lépcsők egy szakaszát is, ám az érdemi munkálatok megkezdéséig egészen mostanáig kellett várni. Szita Károly polgármester péntek reggeli rádióinterjújában számolt be róla, hogy az 1982-ben épített honvéd utcai gyalogos aluljáró az ott élők kérésére végre tényleg felújításra kerül.

 

A bódékat elbontották, de ezután csak az önjelölt zenészek dolgoztak nap mint nap a helyszínen

Megkezdődött a város egyetlen aluljárójának felújítása

Megkezdődött a város egyetlen aluljárójának felújítása

A lépcső egyik szakasza lezárva, az üzletek lebontva. Megújul a Honvéd utcai aluljáró.

Az aluljárót naponta több ezren használják, most 40 millió forintból az egész megújul. új korlátokat, burkolatot, lépcsőket kap, így könnyebbé válik majd itt a közlekedés, Ezen kívül felújítják a világítást és térfigyelő kamerákat is kihelyeznek majd.

 

 

A felújítás várhatóan a nyár elején készül el.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: