2019. 05. 23., Csütörtök, 11:47

Alapos ráncfelvarrást kap a Honvéd csomópont - Megújul a tér és az aluljáró is

​A figyelmesebbek már észrevehették, hogy a napokban megkezdték a Honvéd utca és a 48-as Ifjúság útja kereszteződésénél a munkálatokat, mely során teljesen felújítják majd az egész területet, az aluljárót is beleértve.

A szakemberek már dolgoznak a jobb időket is megélt szökőkút helyreállításán, valamint a járda felszedésén. Első körben a SPAR előtti terület egészen a sarokig lesz rendezve, új járókövet tesznek le, ivókutakat, új padokat és gyerekjátékokat hoznak, rendbe teszik a zöldterületet.

A szökőkút teljesen új burkolatot kap, de megmarad a régi, retro stílusa és a vízképe is, amit a helyiek már megszokhattak. A helyszínre egyébként már bőven ráfért a felújítás, hiszen a város egyik frekventált területéről van szó, amely 1974 óta semmit nem változott.

Második körben a jól ismert gyalogos aluljárót pofozzák ki, itt is megújul a járda, a babakocsirámpa, új korlátokat szerelnek fel, valamint teljes belső felújítást is végeznek majd.

A munkálatok előreláthatólag a nyár végén fognak befejeződni, amelyre a város 61 millió forintot költ a Németh István Program keretei közt.

Csecse lesz, hogy ez a terület is megújul! Örültök? 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: