2021. 03. 25., csütörtök, 11:11

Kormányinfó - Legkorábban április 12-én tudunk nyitni

Ahogy a számok alapján várható volt, továbbra sem lesznek lazítások a március elejétől érvénybe lépett szigorítások tekintetében.

Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtök délelőtti kormányinfón számolt be az új döntésekről, melyek szerint legkorábban április 12-én számíthatunk majd lazításokra, de ezt a dátumot is eltolhatják további egy héttel. A miniszter erről az iskolák kapcsán beszélt, de azt nem jelezte, hogy ez csak az oktatási intézményekre vonatkozna.

Szerinte akkor lehet majd nyitni, ha elérik végre a 2,5 milliós beoltottságot, jelenleg azonban lazítani nem lehet.

Orbán: Újabb egy hétig marad még minden korlátozás

Orbán: Újabb egy hétig marad még minden korlátozás

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának adott interjút. Elmondta: legalább egy hétig még biztosan maradnak a korlátozó intézkedéseket. 1174 ember van lélegeztetőgépen, a járványügyi szakemberek szerint ez nem az a pillanat, amikor lazítani...

Gulyás szerint a harmadik hullámnak nincs vége, a helyzet egész Európára igaz, és a helyzet Magyarországon is rossz. Egyetlen megoldás van a járványra, az oltás, jelenleg ráadásul még 650 ezer olyan nyugdíjas van, aki nem regisztrált, őket arra kérik, mielőbb tegyék meg.

Az operatív törzs vizsgálja a gazdasági kamara bolt- és plázanyitási javaslatait, erről döntés pénteken lehet majd. A cél az, hogy húsvét előtt ne alakulhassanak ki hosszú sorok a boltok előtt.

 

Cikkünket frissítjük...

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: