2021. 03. 23., kedd, 10:21

Tavaly átlagosan 10 perccel többet aludtunk mint az elmúlt években

Az egészségfigyelő eszközöket gyártó francia cég, a Withings több mint ötmillió vásárlóját és annak alvási szokásait elemezte ki, 14 országban. A felmérés eredménye egy tanulmány lett, amelyből kiderült, hogy az emberek átlagosan 9 perccel és 50 másodperccel aludtak többet naponta 2020-ban, mint 2019-ben.

Ennek oka az lehet, hogy a pandémia miatt hozott intézkedések és a kijárási korlátozások miatt jelentősen csökkentek az éjszakába nyúló programok. Mivel ezek és a házibulik is elmaradtak a napi alvási rutin nem borult fel, hétfőtől vasárnapig ugyanabban az időben tudnak lefeküdni aludni az emberek. Emellett sok munkahely lehetővé tette, hogy alkalmazottaik home officeban dolgozhassanak, így a munkába járás idejét is az alvásra tudták és tudják fordítani.

 

Az, hogy mennyivel emelkedett az alvással töltött percek száma, országonként változó. Az első helyen például Olaszország áll, 12 perc 52 másodperccel, majd Nagy-Britannia következik 12 perc 27 másodperccel, míg Belgium csak a dobogó legalsó fokáig jutott a maga 11 perc 5 másodpercével. Az utolsó Kína, ahol mindössze 3 perc 38 másodperces a növekedés.

Ezzel egyúttal az alvás minősége is javult: a megkérdezettek 62,27%-a válaszolta, hogy nagyon jól alszik. Ez a 2019-es évhez képest 4%-os növekedést jelent.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: