2021. 03. 22., hétfő, 11:23

Ilyen lesz az új magyarországi MotoGP pálya

A BORD Építész Stúdió nyerte el a hajdúnánási MotoGP versenypálya és multifunkciós autó-motorsport komplexum tervezésére kiírt nyílt építészeti tervpályázatot.

Tavaly májusban jelentették be, hogy Magyarország kap egy MotoGP pályát is, mely 500 hektáron elterülő komplexumot a Hortobágy északi részére, Debrecen és Nyíregyháza magasságába tervezték, az M3-as autópálya mellé. A kiírt pályázatot a BORD Építész Stúdió nyerte el, mely most meg is osztott néhány látványtervet a beruházásról.

Mi kell ahhoz, hogy tényleg legyen magyar pilóta 10 éven belül a Forma 1-ben? Életet lehelnének a hazai autósportba

Mi kell ahhoz, hogy tényleg legyen magyar pilóta 10 éven belül a Forma 1-ben? Életet lehelnének a hazai autósportba

Nemrégiben a Nemzeti Sportnak adott interjút Palkovics László kormánybiztos, melyben felvázolta a magyar autó- és motorsport jövőjét. Hogy mindehhez mi kell és egyáltalán maga a terv lehetséges e, felkerestük a Kaposvári Autósport Egyesületet, akik boldogan merültek el velünk a...

A központban álló versenypálya ívéhez két, 12 méter magasra emelt, két kilométer hosszan elterülő természetes partfalat hoznak majd létre. A sajtó és a VIP területek “szalagként” emelkednek ki a pálya aszfalt felületéből, hidat képezve a pit garázsok felett. Az épület szélein elhelyezett rámpáknak köszönhetően ez a szint akár gépkocsival is bejárható.

 

Látványtervek: BORD Építész Stúdió (Homologue, Ölbey Zoltán)Látványtervek: BORD Építész Stúdió (Homologue, Ölbey Zoltán)Látványtervek: BORD Építész Stúdió (Homologue, Ölbey Zoltán)Látványtervek: BORD Építész Stúdió (Homologue, Ölbey Zoltán)Látványtervek: BORD Építész Stúdió (Homologue, Ölbey Zoltán)Látványtervek: BORD Építész Stúdió (Homologue, Ölbey Zoltán)

Hazánk 2023-tól tíz évig szervez majd MotoGP futamokat az új pályán.

 
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: