2021. 03. 17., szerda, 12:57

Nyitást szeretnének a szépségipari dolgozók - Már több mint 40 ezren írták alá a petíciót

Több szektor is szenved a járványhelyzet miatt, a szépségiparban dolgozók most különösen hátrányos helyzetben érzik magukat, aminek hangot is adnak. Az operatív törzsnek elküldött petíciójukat szerdáig 43 ezren írták alá, amiben március 22-i nyitást, vagy hathatósabb pénzügyi támogatást kérnek.

Az aláírók között vannak fodrászok, kozmetikusok, körmösök, pillások, szoláriumosok, akik jelentős része KATA-s vállalkozóként működteti szolgáltatását. A könnyítő intézkedések a KATA elengedésével 50 ezer forintot spórolnak nekik, ami több mint a semmi, de emellett sokan fizetik üzletük bérleti díját, és van sok egyéb költség is. Nem tartják ésszerűnek hogy őket is bezárták, hiszen mint mondják, náluk sokkal nagyobb higiénia van, és elővigyázatosabban is tudnak dolgozni, mint az áruházak, melyek tömve vannak vásárlókkal.

Az üzlet zárva, mégis dübörög a biznisz - Utcai szépségszalont nyitottak Tiszaújvárosban

Az üzlet zárva, mégis dübörög a biznisz - Utcai szépségszalont nyitottak Tiszaújvárosban

Mit nekünk korona?! Legális kocsmázás, focimeccs - a magyar mindenre megtalálja a megoldást, akkor épp egy szépségszalon üzemeltetése okozna gondot? Ugyanmár! Egy tiszaújvárosi lánycsapat tálcán nyújtja a kiskaput. A megoldás: szabadtéri munkavégzés! 

A lelkiismeretes dolgozók védőfelszerelésben dolgoznak - akárcsak az egészségügyben -, a vendégek előtt és után is fertőtlenítik a munkafelületeket, asztalokat, kilincseket, eszközöket.

 

Tavaly márciusban egyébként épp Müller Cecília nyilatkozta a következőt:

Nem jelenik meg tömeg ezeknél a szolgáltatóknál, emellett figyelnek a fertőtlenítésre, így többletkockázatot nem hordoznak.

A szakértők szerint enyhítésre nincs sok esély, a kormány épp ma dönt a folytatásról.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: