2021. 03. 05., péntek, 10:27

"Technikai hiba" miatt elmarad a hétvégi tömeges oltás?

Már napok óta a hétvégi tömeges oltásról beszéltek a kormány szakemberei, most azonban úgy tűnik valami hiba csúszott a gépezetbe.

Az eredeti tervek szerint a 47 és 59 év közötti krónikus betegek az AstraZeneca vakcináját kapták volna 101 kórház összesen 433 oltópontján. Az erről szóló sms-t csütörtökön kapták meg az érintettek.

Itt vannak a részletek: Március 22-ig bezár minden üzlet és szünetel minden szolgáltatás

Itt vannak a részletek: Március 22-ig bezár minden üzlet és szünetel minden szolgáltatás

Múlt hét óta adagolja folyamatosan a kormány, hogy újabb szigorítások lehetnek az elkövetkezendő hetekben, Orbán Viktor egyenesen az egész járvány legnehezebb két heteként jelölte meg a következő időszakot. A megbetegedések száma rohamosan nőni kezdett, csütörtökön már rekord közeli, 6278 új...

A kormányzati koronavírus tájékoztató oldalon nemrég az jelent meg, hogy technikai hiba miatt a hétvégi tömeges oltási akció elmarad, majd egy percen belül egyszerűen kitörölték a cikkből az információt. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi indokolta a lépést, és azt sem, mi lehet háttérben, de az esetnek lehet köze ahhoz, amiről péntek reggel Orbán Viktor beszélt a Kossuth Rádióban.

Az erre a hétvégére meghirdetett tömeges oltási akció technikai hibák miatt elmarad. Az a több mint 70 ezer 60 év alatti krónikus beteg, akit csütörtökön SMS-ben hívtak oltásra, más időpontban lesz beoltva. A hiba javítása zajlik, minden érintettől elnézést kérünk.

- írták az oldalon.

 

Frissítés 12.22: Az Operatív Törzs pénteki sajtótájékoztatóján hivatalosan is bejelentette, „szinkronizációs problémák” vannak az adatbázissal, ezért később fog megtörténni annak a 74 ezer embernek az oltása, akik most hétvégén kapták volna meg az Astra Zeneca vakcinát. Az államtitkár elnézést kért az érintettektől.

Frissítés 13.58: Dolgozói beszámoló alapján az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben azt a felsőbb utasítást kapták, hogy aki mégis megjelenik az oltásra, annak be kell adni.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: